Nyt olisi tarjolla kyllä todellinen unelmaherkku! Suklaa, vadelma, nougat, hasselpähkinät -voiko parempaa yhdistelmää olla? Taidan muuten sanoa noin jokaisen postauksen kohdalla, haha! Halusin jättää tämän kakun tälläiseksi ikään kuin avoimeksi kakuksi, eli kuorrutus puuttuu ja kauniit kerrokset näkyvät. Lopputulos voi siis olla todella näyttävän näköinen myös ilman sen suurempia koristeluja, ja heti ensisilmäyksellä kakusta näkeekin, mitä se pitää sisällään. Jos vain maltat, niin anna valmiin kakun mehevöityä yön yli ennen tarjoilua!
Minut pyydettiin mukaan Iloleipurin järjestämään kilpailuun yhdessä viiden muun bloggaajan kanssa. Olen tällä kakulla mukana kilpailussa. Painamalla TÄSTÄ ja kirjautumalla Facebookiin, pääset antamaan äänesi omalle suosikillesi ja osallistut samalla tuotepaketin arvontaan! Iso kiitos kaikille äänestäjille jo etukäteen!
KINUSKI
1prk Kondensoitua maitoa (400g)
NOUGAT-TÄYTE
3,5dl kuohukermaa
250g nougata (dubbel nougat –patukoita)
SUKLAAKAKKUPOHJA (pitkä kakkuvuoka n. 12x30cm)
150 g suklaata (50 %)
4 kpl kananmunaa
125 g voita
1.5 dl sokeria
0.33 dl kaakaojauhetta
1.5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
SUKLAAGANACHE
1,5dl kuohukerma
175g tummaa suklaata (50%)
n. 200g (pakaste) vadelmia
SOKEROIDUT HASSELPÄHKINÄT
150g hasselpähkinöitä (kuorittuja)
1,5dl sokeria
VALMISTUS
Aloita keittämällä täytteeksi tuleva kondensoitu maito kinuskiksi. Laita vesi kiehumaan ja lisää tölkki veteen. Anna kiehua kolme tuntia. Valmistele sillä aikaa kaikki muu.
Pilko nougat-täytettä varten nougat pieneksi ja laita palaset sulamaan vesihauteeseen. Jäähdytä sulanut massa huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kuohukerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää sitten jäähtynyt sula nougat koko ajan vatkaten. Vatkaa vielä hetken aikaa, kunnes seoksesta tulee jämäkkää vaahtoa. Laita jääkaappiin kylmenemään.
Valmista suklaakakkupohja sulattamalla suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää keltuaiset yksitellen. Lisää myös jäähtynyt suklaa. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vaahdottaen. Lisää valkuaisvaahto varovasti käännellen suklaaseokseen, älä sekoita liikaa, sillä kuivat aineet lisätään vielä taikinaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden taikinan joukkoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, halutessasi voit laittaa pohjalle ja reunoille leivinpaperia. Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes kokeilutikkuun ei jää taikinaa. Jäähdytä kakku ja leikkaa se kolmeen osaan.
Valmista suklaaganache pilkkomalla suklaa pieneksi ja laittamalla se kulhoon. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada se vähitellen suklaarouheen päälle. Sekoittele tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenämpöiseksi.
Kokoa kakku kostuttamalla pohjaksi tulevaa kakkupalaa hieman maidon ja vaniljasokerin seoksella. Levitä 1/3 osa kinuskiksi keitetystä kondensoidusta maidosta pohjan päälle. Lisää 1/3 osa nougat täytettä kinuskin päälle. Lisää myös vadelmia ja suklaaganachea. Laita toinen kerros päälle ja kostuta sitä hieman. Laita täytteet samalla tavalla kuin edellisessä. Lisää sitten viimeinen kerros ja kostuta sitä myös. Lisää loppu kinuski, nougat täyte, suklaaganache sekä vadelmat päälle.
Valmista sokeroidut hasselpähkinät koristeeksi. Paahda hasselpähkinöitä pannulla, kunnes ne alkavat saada hieman väriä. Kaada sokeri toiseen paistinpannuun ja anna sulaa kullan keltaiseksi. Kaada paahdetut hasselpähkinät joukkoon ja sekoittele, kunnes hasselpähkinät ovat saaneet sokerikuorrutuksen. Kaada sitten massa leivinpaperin päälle ja anna jähmettyä hetken aikaa. Rouhi veitsellä pienemmiksi paloiksi ja ripottele kakun päälle.
Näyttää todella ihanalta, musta tuo "viimeistelemättömyys" näyttää aina niin hyvältä - tuo semmoista rouheutta - niinkun sanoit näkee oikeen mitä kakku pitää sisällään, nam! Ehdottomasti saat, tai tuo herkku saa mun äänen <:
VastaaPoistaKiitos! Ja tosiaan itsekin tykästyin siihen, ettei aina tarvita sokerimassoja ym. kuorrutteita kauniin ja näyttävän kakun saamiseksi! Tää on sillei "rennon" kaunista, jos nyt näin voi sanoa :)
PoistaHei tuo "rennon kaunista" oli hyvä ilmaistu - just sitä itsekkin tarkoitin! <:
PoistaOn kyllä ihan naurettavan herkullisen näköistä! :D Ja mun mielestä myös "viimeistelemättömyys" on tooosi iso plussa ja näyttää monesti paremmalta ku siloteltu :)
VastaaPoistaIhana kuulla, että sinunkin mielestä tuo "viimeistelemättömyys" näyttää hyvältä! Ite tykästyin myös tähän ja ehkä jatkossakin jätän jotkut kakut tällä lailla illman sen suurempia kuorrutuksia :)
PoistaNäyttää hyvältä. Pitää kokeilla tota jossain vaiheessa :) Annoin ääneni sun leivonnaiselle :)
VastaaPoistaIso kiitos, että leivonnaiseni sai äänesi! ):
PoistaOho.. Onpas tuhdin ja samalla ah niin herkullisen näköistä :p
VastaaPoistaHihii :) Tää on kyllä melkoisen tuhti herkku! :)
PoistaHyvältä näyttää ja on varmasti myös herkullista! Namskis!
VastaaPoistaOi kiitos! Oli herkullista, namskis! :)
PoistaOh my ... Syötävän upea!
VastaaPoistaHihii, kiitos! Nam,nam!
PoistaOnpa herkullisen näköinen kakku, aivan ihana ja runsas. Tekisi mieli maistaa :)
VastaaPoistaKiitos! Niin harmillista kuin se onkin, niin tietokoneen välityksellä ei ainakaan toistaiseksi voi maistella :(
PoistaNiin taivaallisen näköinen kakku! Ja nugaata vielä... mun suosikkia! :)
VastaaPoistaNougat on myös mun yksi suosikeistani! :)
PoistaIhastuin ja äänestin :)
VastaaPoistaHahaah! Voi kiitos paljon!
PoistaNiin ihanan näköinen! Tuo "viimeistelemättömyys" on juuri se, mistä tässä erityisesti pidän. Ja nougat... aaahh!! Kokeiluun! ;)
VastaaPoistaNougat on ihanaa! Omaa silmää viehättää myös tuo viimeistelemättömyys! :))
PoistaSuklaatata, suklaata ja suklaata.... NAM!!! T. Suklaasuu
VastaaPoistaHahah! :))
PoistaHeippa! Jos ei löydy tuollaista pitkää vuokaa, niin pystyisiko tämän tekemään tavalliseen irtopohjavuokaan? Millaisilla mittasuhteilla se kannattaisi tehdä? :)
VastaaPoistaEn nyt meni lupaamaan, mutta uskoisin 18-20cm pyöreän vuoan olevan hyvä! :)
PoistaMulla toi suklaakakkupohja jäi kauheen littanaks, joten jouduin tekemään sokerikakkupohjasta yhen kerroksen tonne väliin lisäks, mutta loppujen lopuks se teki kakusta ehkä jopo vähän paremman. Korvasin myös noi sokeroidut hasselit paahdetuilla maapähkinöillä makeuden tasottamiseks. Superihana resepti, ja tää ei meidän jääkaapissa kauaa hengaillu :--)
VastaaPoistaMahtavaa kuulla! Olet hyvin osannut soveltaa reseptiä! Vatkasithan valkuaisvaahdon tarpeeksi jämäkäksi ja sen jälkeen muistithan sekoittaa sen taikinan joukkoon tarpeeksi varovasti? :)
PoistaEns kerralla ehkä vois tohon varovaisuuteen kiinnittä paremmin huomiota. Kiitti vinkistä! ;)
PoistaKauanko tämä kakku säilyy?
VastaaPoistaJääkapissa noin kaksi päivää! :)
PoistaTein tätä viime viikonloppuna ja tuli aivan ihanaa.Sulla on niin ihana blogi <3 Kaikki reseptit joita oon kokeillu sun blogista on aina onnistunu. :) Mitähän sitä seuraavaks kokeilis....
VastaaPoistaVoi ei miten ihana kuulla! Tuollaiset kommentit lämmittävät mieltäni kovasti! :)
PoistaLeivoin tämän kaverilleni syntymäpäiväksi ja oli aivan ihanaa! Tosin kakkua kootessa syntyi aikamoinen sekasorto huolimatta siitä, että kaikki täytteet ja erityisesti pohja oli onnistuneet todella hyvin ja masentuneena työnsinkin kakun vain yöksi jääkaappiin ja toivoin parasta. Kun aamulla otin sitten kakun jääkaapista oli se ihansti jähmettynyt ja siistin vain vähän alustaa ja kakun reunoja. Kaverin mielestä kakku näytti todella upealta kaikessa sekasorrossaan ja kun ekat palat otettiin oli ylätys aika suuri; sisältä kakku oli täydelinen ja maistui u-pe-al-ta! ohhoh tulipas aikamoinen romaani :D kiitos paljon ihanasta ohjeesta!
VastaaPoistaLoppu hyvin kaikki hyvin!
PoistaEi ulkonäkö aina se tärkein asia ole, pääasia, että maku oli kunnossa! Niin ihana kuulla, että kakku maistui hyvältä ja kiitos itsellesi kun jätit kommenttia! :)
Hei. Kaksi kertaa olen kakkua kokeillut ja jostakin syystä nougat täyte lähtee todella pahasti valumaan. Pohja ja täytteet on tosi hyvin onnistunut ja valmiiksi kylmiä kun aloin kasamaan. Osaatko kertoa syyn tälle? Kakun maut ovat täydelliset, mutta kokoaminen ei onnistu. Haluaisin kakun juhliin, mutta ulkonäkö ei onnistu! :s
VastaaPoistaNo voih! Tärkeimpiä kohtia täytteen valmistuksessa on jäähdyttää sulanut nougat huoneenlämpöiseksi. Liian kuumana se juoksettaa kerman. Lisäksi vatkatun kerman täytyy olla kevyeksi vaahdotettua ennen nougan lisäämistä, jotta pystyt vielä jatkamaan vatkaamista nougatin lisäämisen jälkeen. Jos kermavaahto on jo valmiiksi vaahdotettu kovaksi, niin se voi juoksettua kun nougata vasta sekoittaa siihen.
PoistaLisäksi täyte on hyvä valmistaa ensimmäisenä, aivan kuten ohjeessa mainitaan, jotta täyte ehtii kovettua vielä lisää jääkaapissa. Sillä lisättäessä nougatia kermaan nougathan on sulaa. Jääkaapissa nougat jähmettyy uudelleen ja tekee näin ollen täytteestä vielä jämäkämpää.
Toivottavasti näistä oli apua! :)
Kiitos paljon, uskon että apua on. Jos näillä ohjeilla menis. :)
PoistaAivan täydellisen ihana kakku tämä! Kymmenkunta kakkua on tullut leivottua ja viimeksi tyttären yo-juhliin. Kyllä kakku on saanut kiitosta ulkonäöstä ja varsinkin maku on ollut tykätty. Olen tehnyt tämän kakun gluteenittomiin jauhoihin aina ja kakkupohjasta tulee oikein pehmeä ja kuohkea. Kiitos ihanasta ja parhaasta reseptistä! Hyvää jatkoa reseptien kehittelyyn ja innolla uusia odotellaan!
VastaaPoistaKiitos anonyymi aivan ihanasta kommentistasi! Huippua, että olet tehnyt kakkuani useasti ja siitä on tykätty! Ihana kuulla, että olet saanut kakkupohjan onnistumaan myös gluteenittomilla jauhoilla
PoistaHyvää kesää sinulle! :)
Aivan ihanan näköinen kakku! Ja tätä pitää kyllä ehdottomasti testata. Mutta minkähän kokoiseen pyöreään vuokaan nuo ainesmäärät riittävät?
VastaaPoistaEn ole kovin hyvä noissa vuokien muutoksissa :D Mutta uskoisin, että tuollainen neljän kananmunan kakkupohja riittäisi hyvin 18-20cm pyöreään vuokaan! :)
PoistaHei! Voiko suklaakakkupohjan tehdä jo etukäteen ja pakastaa vai montako päivää etukäteen kakun voisi tehdä? Aion kokeilla mieheni 40-vuotissynttärikahveille tätä ihanaa kakkua. Olen kerran maistanut kummityttöni lakkiaisjuhlissa, josta sainkin idean kokeilla tätä.
VastaaPoistaKiitos kysymyksestäsi! Kakun voi hyvin tehdä etukäteen ja pakastaa hyvin suojattuna! Itse tykkään leikata kakun kerroksiin valmiiksi ennen pakastusta, jolloin kakkua ei tarvitse alkaa enää leikata pakastuksen jälkeen. Mukavia leivontahetkiä! :))
PoistaKiitos vastauksesta! Ja vielä yksi kysymys... monelleko hengelle kakku on mitoitettu?
PoistaKakku on melko riittoisa, uskoisin sen riittävän hyvin ainakin 10 hengelle! :))
Poista