22.5.2014

SUKLAA-APPELSIINI MACARON-LEIVOKSET

Heippa vaan kaikille! Taas onkin viereähtänyt tovi edellisestä postauksesta! Kokeilin tehdä ensimmäisen kerran tummia macaron-kuoria, joissa väriaineena toimii taikinan joukossa oleva kaakaojauhe. Kaakaojauhe tuo samalla aavistuksen makua kuoriin. Täytteenä on appelsiininkuorella maustettua suklaaganachea, mikä maukas kokonaisuus!

KAAKAO MACARON-KUORET
100g valkuaista
25g sokeria
110g mantelijauhetta (kuorituista manteleista)
190g tomusokeria
12g kaakaojauhetta

APPELSIININKUORELLA MAUSTETTU SUKLAAGANACHE
1,5dl kuohukermaa
yksi (luomu)appelsiini
200g suklaata

Valmista macaron-kuoret sihtaamalla mantelijauhe, kaakaojauhe sekä tomusokeri, ja sekoita ne hyvin keskenään. Sihtaa tarvittaessa useampaan kertaan, jotta saat kaikki kokkareet pois! Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri pienissä erissä joukkoon. Anna vaahtoutua kovaksi vaahdoksi. Yhdistä valkuaisvaahto ja keskenään sekoitetut ja siivilöidyt mantelijauhe, kaakaojauhe sekä tomusokeri nuolijalla käännellen. Sekoita tasaiseksi massaksi. Jos sekoitat liikaa, taikinasta tulee liian löysää ja sitä ei voi enää pelastaa. Mikäli sekoitat liian vähän, macaroneihin jää pursotettaessa huippuja, jotka eivät laskeudu tasaisiksi. Sekoittamalla pystyt siis määrittämään taikinan paksuuden. Testaa taikinan paksuutta laittamalla vähän massaa esim. leivinpaperin päälle. Pintaan pitäisi muodostua kevyt huippu, joka laskeutuu vähitellen sileäksi ja tasaiseksi pinnaksi. Pursota massasta haluamasi kokoisia ympyröitä. Kopauta peltiä pari kerta voimakkaasti pöytää vasten, jotta ilmakuplat lähtevät pois. Anna macaron-kuorien levätä pellillä vähintään vartin verran, kunnes niiden pintaan on muodostunut kalvo. Kokeile sormella varovasti macaronien pintaan muodostunutta kalvoa, mikäli sormeen ei tartu taikinaa, ne ovat valmiita uuniin. Paista 150-asteisessa uunissa alatasolla, mikäli paistat useamman pellillisen samaan aikaan, voit käyttää kiertoilmaa, tarkista tuolloin oman uunisi oikea lämpötila! Paista noin 15-25 minuuttia, kuorien koosta riippuen. Kun kuorien pinta tuntuu kovalta ja ne irtoavat leivinparista, niin valmista on! Anna kuorten jäähtyä, ja siirrä ne sen jälkeen varovasti pois pelliltä. 

Valmista suklaaganache kaatamalla kerma kattilaan. Pese appelsiini huolellisesti ja ota kuorimaveitsellä kuoresta siivuja. Kuori vain kuoren oranssi pinta ja vältä kuoren valkoista osaa. Lisää kuoren siivut kerman joukkoon ja kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Pilko suklaa pieneksi ja laita kulhoon. Kaada kuuma kerma siivilän läpi vähitellen suklaan joukkoon ja anna suklaan sulaa tasaiseksi välillä sekoitellen. Laita täyte hetkeksi jääkaappiin kylmettymään ja jähmettymään. Pursota tai levitä täytettä macaron-kuorille ja paina toinen kuori kevyesti kanneksi. 

Katso video macaron-leivoksien valmistuksesta:




10 kommenttia:

  1. Noi näyttää ihan tosi ihanille! Mut mietin että tietäisitkö sinä mitään vaihtoehtoa mantelijauheelle, kun olen sille allerginen ja en ole hyvää korvauskeinoa vielä löytänyt. Kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä oikein osaa sanoa valitettavasti mantelijauheelle korviketta. Jos olet pelkälle mantelille allerginen, niin mietin, että onnistuisikohan jostain muista pähkinäjauhoista, esim. hasselpähkinäjauheesta! :)

      Poista
  2. Aivan ihania macaronseja! Tein ohjeesi mukaan ja sain ensimmäistä kertaa elämässä macaronsit onnistumaan miltei täydellisesti! Kiitos siis mahtavasta reseptistä. :)

    VastaaPoista
  3. Hei!

    Teetkö tilauksesta kakkuja? :)
    Entä paljon veloittaisit esim. 30 henk. kakusta? (Jos siis kakkuja teet tilauksesta!)

    Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mielenkiinnosta! Valitettavasti en pysty ottamaan tilauksia vastaan ainakaan toistaiseksi. Mutta tulevaisuudessa toivon pystyväni valmistamaan kakkuja myös tilauksesta! :)

      Poista
  4. Heippa!
    Kauanko Macaron-kuoret säilyvät huoneenlämmössä, pakattuina rasioihin?
    Vai pitääkö säilyttää kylmässä(pehmenevät?)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Macaron-kuoret säilyvät huoneenlämmössä pari päivää tiivisti pakattuna. Macaron-kuoret voi pakastaa, jolloin niiden mehukkuus säilyy varmasti. Itse olen monesti pakastanut maacaron-kuoria!

      Poista
  5. Hei, mulla olis tarkotus ostaa ruotsista näitä leivoksia, mutta mietityttää vain, että kun tosiaan ollaan laivalla liikenteessä, niin voiko nää mennä pilalle siinä vuorokaudessa minkä ne siellä hytissä olisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Omasta mielestäni macaronit on hyvä säilyttää viileässä, kuoret kyllä kestävät huoneenlämpöä, mutta täyte saattaa vaatia viileää. Kylmälaukussa macaron-kuoret voisivat säilyä hyvin!

      Poista