23.7.2014

CHOCOLATE RASPBERRY WHOOPIE CAKE

Halusin yhdistää whoopie-leivokset ja syntymäpäiväkakun ja lopputuloksena syntyikin Whoopie Cake! Näyttävän ja hauskan näköinen kakku maistuu suklaalle, vadelmalle sekä vaniljalle. Whoopie-pohjat on valmistettu muffinssitaikinaa hieman mukaillen. Täytteenä on suklaatuorejuustoa sekä vadelmia. Kakkua pitää kasassa vaniljarahkalla maustettu kermavaahto. Sanotaanko näin, että itselläni ei ollut aavistustakaan tuon kakun kestävyydestä ja käytännöllisyydeestä. Pahinta peläten ja parasta toivoen aloin sitten kasailemaan kakkua. Kerrokset kestivätkin yllättävän hyvin ja kakku pysyi kuin pysyikin erinomaisesti kasassa. Kahden lusikan avulla valmiita leivoksia oli helppo nostella kerros kerrokselta lautasille. En kuitenkaan suosittele tekemään tätä kakkua kovinkaan paljoa suurempaa, sillä silloin kerrokset saattavat pettää!

Taikinasta tulee noin 30 valmista whoopie-leivosta koosta riippuen. Paistoin omani neljällä eri pellillä kiertoilmaa käyttäen niin, että kaksi peltiä oli aina samaan aikaan uunissa. 




WHOOPIE-KUORET (noin 30 valmista leivosta koosta riippuen)
80g tummaa suklaata (50%)
150g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
2tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
0,5dl maitoa

SUKLAATUOREJUUSTOTÄYTE
2dl kuohukermaa
160g suklaatuorejuustoa

tuoreita vadelmia

RAHKA-KERMAVAAHTO 
noin 4dl vispikermaa
noin 200g vaniljalla maustettua rahkaa
vaniljasokeria
tomusokeria

Valmista whoope-kuoret sulattamalla suklaa. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten voi-sokerivaahtoon. Lisää jäähtynyt suklaa joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Lusikoi tai pursota pellille (itse käytin neljä peltiä) haluamasi kokoisia nokareita. Kuoret leviävät uunissa, joten jätä leviämisvaraa. Paista 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kuoret ovat kypsiä, kun ne tuntuvat vielä pehmeiltä, mutta irtoavat leivinpaperista. Mikäli paistat useamman pellillisen yhtä aikaa, niin käytä kiertoilmaa. Tarkista tuolloin oman uunisi sopiva lämpötila! Anna valmiiden kuorien jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Valmista suklaatuorejuustotäyte. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon suklaatuorejuusto ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa. Lusikoi tai pursota täytettä jäähtyneiden pohjiksi tulevien whoopie-kuorien keskiosaan. Painele vadelmat reunoille ja aseta kanneksi tulevat whoopie-kuoret kevyesti painaen paikoilleen.

Valmista rahka-kermavaahto. Vatkaa vispiekerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljarahka ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on jämäkämpää. Mausta tarvittaessa vaniljalla ja tomusokerilla.

Kokoa kakku suoraan tarjoiluastialle. Sipaise pohjalle hieman rahka-kermavaahtoa ja asettele leivokset ympyrän muotoon. Levitä rahka-kermavaahtoa pohjakerroksen päälle ja painele siihen varovasti valmiita whoopie-leivoksia. Jatka samalla tavalla, kunnes kakku on haluamasi näköinen. Siirrä valmis kakku kylmään vähintään tunniksi, jotta kakku hieman kiinteytyy, mehevöityy ja kylmettyy! Herkuttele!

Vinkki!
Sinun ei tarvitse käyttää kaikkia whoopie-leivoksia kakkuun mikäli tuntuu, että kakusta ulee liian korkea. 

Vinkki!
Älä laita rahka-kermavaahtoa liikaa kerrosten väliin, jotta kakku pysyy hyvin kasassa, eikä kerrokset lähde valumaan.


Kakku pysyi hyvin kasassa tarjoilun ajan ja siitä oli helppo nosteella lusikan avulla leivoksia kerros kerrokselta.











6 kommenttia:

  1. Näyttääpä hauskalta!
    Ps.Otsikossa lukee strawberry vaikka vattujahan sä olet käyttänyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, miten mä nyt tolleen oon menny kirjottamaan! Moneen kertaan oikoluin tekstin, mutta eipä siitä näytä kovin paljon olevan apua :D Kiitos huomautuksesta, sillä nyt otsikossa lukee vadelma! :)

      Poista
  2. Miten kiva idea! Ja lopputulos on todella söpö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Mulla tuli tästä jopa mieleen hieman joulukuusi :D ehkä pitää jouluksi kehittää tästä joku toinen versio!

      Poista