3.7.2014

BANOFFEE

Voi pojat! En kyllä muista milloin viimeksi olisin syönyt jotakin näin makeaa ja melkeimpä jopa liiankin makeaa herkkua, nimittäin banoffeeta. Minut tuntien mikään ei voi olla liian makeaa, mutta täytyy myöntää, että tämä oli jo siinä rajoilla! Toisaalta, tuona banoffeisena ällömakeisena päivänä pöytä oli katettu monenmoisilla herkuilla: juustokakulla, macaron-leivoksilla, tiramisulla ja muffinsseilla. Lievää (korostan lievää) sokeriyliannostusta saattoi olla siis aistittavissa. Mutta ei siitä se enempää... 

Yksinkertaisuudessaan banoffee koostuu siis keksipohjasta, banaanista, kinuskista sekä kermavaahdosta. Oikeastaanhan, banoffee on vain valmiiden ainesten kasaamista päällekkäin, mitään ei siis tarvitse erikseen valmistaa. Tämä on muuten esimerkiksi loistava mökkiherkku, sillä tarvittavia raaka-aineita ei ole montaa ja kaiken lisäksi kondensoitua maitoa saa nykyään ostettua valmiiksi keitettynä, joten kinuskin valmistumistumista ei tarvitse edes odottaa. Kunnon vuokakaan ei ole välttämättömyys, kauniit lasit tai iso kulho sopii hyvin!


POHJA (vuoka halk. 24cm, tai muu sopiva astia)
200g kaurakeksejä/digestivekeksejä
100g voita

TÄYTE
noin 1 prk (400g) kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
noin 2-3 banaania
noin 4dl vispikermaa
vaniljasokeria
tomusokeria

Valmista pohja. Murskaa keksit tehosekoittimella tai kaulimen avulla muovipussissa hienoksi muruksi. Sulata voi ja kaada se keksimurun päälle. Sekoita tasaiseksi. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi ennen täytteiden lisäämistä. 

Kokoa banoffee pilkkomalla banaanit ohuiksi siivuiksi. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja mausta sitä halutessasi vaniljasokerilla ja tomusokerilla. Ota kylmettynyt keksipohja pois jääkaapista. Levitä pohjan päälle hyvä kerros kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa. Lisää banaanisiivut kinuskikerroksen päälle. Viimeistele kokonaisuus kermavaahdolla. Herkuttele mieluiten samana päivänä!

6 kommenttia:

  1. Nam! Banoffee on ihan parasta :)

    VastaaPoista
  2. Arvaan äkkimakeaksi, silmä lepää ahmien kauniita kuvia ! Makoisa kokonaisuus !

    VastaaPoista
  3. Ei ole varmaan koskaan tulkut kokeiltua bannoffeeta! Ehkä joskus ;) muistan tän vaan siitä kun yhdessä leffassa yks mies tuo tätä naiselle kehen on rakastunu :D

    VastaaPoista