9.3.2016

KEVÄT BRUNSSI

Viikonloppu on ihana aloittaa omatekoisella brunssilla! Tein kaikki ruoat valmiiksi ennen brunssin alkua, jotta pystyin rauhassa nauttimaan muiden seurasta ja ruuasta ilman, että täytyisi kesken herkuttelun lähteä jatkamaan valmisteluja. Okei, en mä nyt ihan kaikkea tehnyt kuitenkaan itse.  Äitin kanssa yhessä kasattiin herkullinen setti valmiiksi ja iskä teki maailman parhaat lihapullat. Meitä oli tällä kertaa yli kymmenen henkeä, joten tehtiin brunssista melko runsas, jotta jokaiselle löytyisi varmasti mieluista syötävää.  

Kokeilin samalla tehdä uusia juttuja, kuten pullavaukasta ja leivän tai karjalanpi päälle laitettavaa raejuustolevitettä. Niitä teen takuulla uudestaankin, sillä sen verran maistuvia olivat! Pullavanukkaan lisäksi tein toiseksi makeaksi herkuksi samaa jugurttipannacottaa, jota tarjosin myös viime brunsilla, sillä se sai tuolloin todella paljon kehuja! Nyt pääsette kuvien välityksellä mukaan meidän sunnuntaiselle brunsille. Joihinkin kuvissa näkyviin herkkuihin saatte reseptit tulevien viikkojen aikana.




Herkkulliseen raejuustolevitteeseen laitoin raejuuston lisäksi pari ruokalusikallista ranskankermaa, silputtua persiljaa ja ruohosipulia. Mausteeksi suolaa ja pippuria. Annoin levitteen tekeytyä yön yli jääkaapissa.



 BRUNSSI
Raejuustolevite
Karjalanpiirakoita
Vihanneksia
Jugurttia ja itse tehtyä mysliä
Leikkeleitä ja juustoja

Munakokkelia
Pekonia
Makkaraa
Itse tehtyjä lihapullia

Marjoja ja hedelmiä
Pullavanukas
Jugurttipannacotta
Tädin tekemiä kissankieliä

Kuohuviiniä
Inkivääri-marjashotit
Tuoremehua
Kahvia ja teetä

Itse tehdyssä myslissä oli uunissa paahdettuja kaurahiutaleita, -leseitä, mantelirouhetta ja auringonkukansiememeniä. Lisäksi ripaus suolaa ja loraus rypsiöljyä.




Pullavanukkaan reseptin saatte lähipäivinä. Maistoin itse asiassa ekaa kertaa pullavanukasta ja se todellakin yllätti minut aivan täysin. Mahtava jälkiruoka! Tätini oli leiponut mureita kissankieliä mokkatäytteellä ja niitä on pakko kokeilla myös valmistaa itse!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti