4.3.2016

TWIX-PATUKAT

Oletko aina halunnut kokeilla Twix-patukoiden valmistamista kotona? Mä oon ainakin halunnut! Poimin Feel Good Kitchen -blogista herkulliselta kuulostavan reseptin, jossa käytetään kaurajauhoja ja taateleita. Tuolla reseptillä tulee oikeastaan melko terveellisiä patukoita, sillä ainut lisätty sokeri tulee vaahterasiipista, jota tulee pohjaan ruokalusikallinen. Olin hieman ennakkoluuloinen reseptin ja maun suhteen, mutta nämä onnistuivatkin kuitenkin aivan nappiin. Lopputulos on lähestulkoon oikean Twixin makuinen!

Makeat taatelit tuovat patukkaan toffeemaisuutta. Täytteeseen on tärkeää käyttää meheviä taateleita, jotta ne saa survottua tasaiseksi tahnaksi. Mikäli taatelit ovat kuitenkin kuivahkoja, eivätkä survoudu, niin lisää teelusikka kerrallaan vettä joukkoon. Kaurajauhoista valmistettu pohja on ihanan rapea ja murea. Voit käyttää valmista kaurajauhoja tai hienontaa kaurahiutaleet tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi, kuten minä tein. Sovelsin aavistuksen alkuperäistä reseptiä, joten alla oma versioni. Kiitos Feel Good Kitchen ihanasta herkusta!



















POHJA
1dl kaurajauhoja tai jauhettuja kaurahiutaleita
3rkl mantelijauhoja
ripaus suolaa
0,25dl sulatettua voita
noin 1rkl vaahterasiirappia


TÄYTE
400g meheviä medjool-taateleita

KUORRUTUS
noin 200g hyvälaatuista tummaa suklaata
(koristeeksi mantelijauhetta)

Valmista pohja. Sekoita keskenään kaikki pohjan aineet. Jos seos tuntuu liian kuivalta eikä pysy kasassa painettaessa sormien välissä, lisää vaahterasiirappia teelusikallinen kerrallaan. Valmis taikina tuntuu suht kuivalta, mutta pysyy kasassa esimerkiksi palloksi pyöriteltäessä.

Pyöritä taikina palloksi ja levitä leivinpaperin päälle. Kauli noin sentin paksuiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 15×20-25cm). Käytä apuna käsiä ja veistä, kun muotoilet taikinaa. Sitä voi ihan reippaasti muovailla ja reunoja painella kasaan, jotta saat aikaan kunnon levyn. Paista valmis keksilevy 170 asteessa noin 15 minuutin ajan. Anna keksipohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Valmista täyte. Poista taateleista kivet. Surraa tasaiseksi tahnaksi sauvasekottimella tai monitoimikoneella. Lusikoi taatelitahna jäähtyneen keksipohjan päälle ja levitä varovaisesti tasaiseksi kerrokseksi veitsen avulla. Pakasta valmis levy vähintään tunnin ajaksi (pakastaminen helpottaa leikkaamista). Leikkaa jäähtynyt levy n. 1,5cm levyisiksi patukoiksi terävällä keittiöveitsellä.

Valmista täyte. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kaada kuorrute laakeaan astiaan ja dippaa patukoita siihen ylösalaisin (olethan varovainen, jottei keksipohja hajoa). Vaihtoehtoisesti voit myös asettaa patukat leivinpaperin päälle ja valuttaa suklaata niiden päälle. Koristele halutessasi mantelijauheella. Siirrä patukat jähmettymään jääkaappiin. Herkuttele!






9 kommenttia:

  1. Oh god, tän täytyy olla liian hyvää ollakseen totta :D ehdottomasti menee testiin!

    VastaaPoista
  2. Keliakiadiagnoosin jälkeen mun lepparit eli twixit ovat olleet kiellettyjen listalla, joten aivan ihanaa päästä kokeilemaan tätä reseptiä! KIITOS!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, mutta loistavaa! :) Kiva, jos reseptistä oli hyötyä. :)

      Poista
  3. Näitä on kyllä aivan pakko kokeilla! Ei vaikuta edes hankalalta vaikka lopputuloksesta voisi päätellä, että patukoiden eteen on joutunut uurastamaan enemmänkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Resepti on helppo, vaikka lopputuloksesta sitä ei välttämättä huomaakaan. :)

      Poista
    2. Tein näitä patukoita ja olivat kyllä niin herkullisia. Käytin kuivattuja taateleita, hyviä tuli näinkin! Ainut vaan, että niiden saaminen tasaiseksi seokseksi olikin vähän haastellisempaa mutta onnistui :) Kiitos vielä ihanasta ohjeesta!

      Poista