18.4.2016

MAAILMAN HELPOIMMAT PULLA-CHURROT


Olen mukana Indiedaysin ja Vaasan Kotiuunin kampanjassa, jossa pääsimme leipomaan Vaasanin uusilla pakastetaikinoilla. Ensimmäisessä postauksessa pidettiin kavereiden kanssa leivontapäivä ja valmistettiin Vaasanin Vaaleasta leipätaikinasta vaikka mitä herkkuja. Saitte myös toivoa Vaasanin videoiden perusteella, minkä pullataikinasta valmistettavan leivonnaisen toteuttaisin tässä postauksessa. Ehdottomasti eniten toivottiin Pulla-Churroja, ja innolla lähdinkin toteuttamaan niitä!



Vaasan Kotiuunin pullataikinaa sulatetaan noin 30 minuuttia huoneenlämmössä, jonka jälkeen levyt ovat valmiita käytettäväksi. Tsekkasin Pulla-Churrojen valmistusohjeen Youtube-videolta, jonka jälkeen ryhdyin hommiin! Leipominen sujui todella helposti, sillä mun ei tarvinnut tässä ohjeessa edes kaulita taikinaa! Koko leivontaprosessiin meni sulatusta lukuunottamatta vartin verran ja sitä paitsi, halutessasi voit sulattaa taikinalevyt mikrossa sulatusteholla 2-3 minuutissa.



Siivottavaa ei jäänyt oikeastaan lainkaan, valehtelematta ainoastaan sakset ja kattila. Voin sanoa, etten ole ikinä ennen säästynyt tiskeiltä pullaa tehdessä! Hyödynsin vielä pahvisen paketinkin, jota käytin kulhona sokeri-kaneliseokselle, kätevää! Saksilla sai muuten todella näppärästi leikattua oikean kokoiset suikaleet. Pakasteesta otettava pullataikina on oiva apu, jos vieraat tai pullan himo yllättää tai et kerkiä muuten vain tekemään alusta asti pullataikinaa.
Taikina tuntui käsiteltäessä aivan kuin kotona tehdyltä taikinalta, eikä se tarttunut lainkaan alustaan, eikä sormiin. Kypsät Pulla-Churrot olivat todella kuohkeita ja meheviä ja niissä maistui myös ihanasti taikinassa oleva kardemumma. Nutella-suklaakastikkeeseen dipattuna ne olivat oikeasti täydellisiä! Mahtava herkku vapuksi :)

Järjestin ensimmäisen kampanjapostauksen yhteydessä arvonnan. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti.
   






2 kommenttia: