9.4.2016

MUSTAHERUKKA-SUKLAAMOUSSEKAKKU LASIVUOASSA

Tiiättekö sen tunteen, kun hyytyneestä moussekekakusta nostaa kakkuvuoan reunat pois ja toivoo vain, että kakku olisi tarpeeksi hyytynyt, jottai se romahtaisi?  Valmista kakku läpinäkyvään vuokaan, jolloin ulkonäöstä tulee todella kaunis, eikä tarvitse miettiä kakun kestävyyttä! Moussekakun voi jättää jopa hieman normaalia pehmeämmäksi aivan tarkoituksella, sillä täytettä on kiva lusikoida vuoasta! Ulkonäkökään ei ole vuokaan tehtynä hullumpi, sillä kerrokset näkyvät kauniisti. 

Moussekakussa maistuu kirpeä mustaherukka, jota suklaatäyte täydentää loistavasti! Vadelmat ovat kiva yllätys kerrosten välissä ja tuovat lisäksi kivaa makua mustaherukan ja suklaan rinnalle!

KAKKUPOHJA (vuoan halk. 22-24cm)
2 kananmunaa
2dl sokeria
0,5dl maizenaa
3rkl kaakaojauhetta


KOSTUTUS
vaniljasokerilla maustettua maitoa

SUKLAAMOUSSE
1dl kuohukermaa
200g maitosuklaata
1tl vaniljasokeria
1prk (200g) ranskankermaa

MUSTAHERUKKAMOUSSE
3kpl liivatelehteä
4dl mustaherukoita
3rkl vettä
1dl kuohukermaa
200g tuorejuustoa
1dl tomusokeria

(pakaste)vadelmia

KIILLE
3dl mustaherukkamehua (laimennettu)
3rkl sokeria
3kpl liivatetta

KORISTELU
suklaalastuja

Valmista kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden vaahdon joukkoon. Kääntele nuolijalla tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 22-24cm). Paista 225 asteessa noin 7-10 minuuttia. Siirrä jäähtynyt kakkupohja tarjoiluvuoan (halk 22-24cm) pohjalle. Kostuta pohjaa vaniljamaidolla.

Valmista suklaatäyte. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Ota kattila liedeltä ja paloittele suklaa joukkoon. Sekoittele tasaiseksi. Jätä jäähtymään. Vaahdota ranskankermaa ja vaniljasokeria usean minuutin ajan. Kääntele vaahdotettu ranskankerma jäähtyneen suklaaseoksen joukkoon. Kaada täyte kakkupohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa pari tuntia, ennen toisen täytteen valmistusta.

Valmista mustaherukkatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita mustaherukat kattilaan yhdessä veden kanssa ja keitä, kunnes marjat ovat pehmeitä. Liota puristetut liivatelehdet kuumaan marjaseokseen. Painele seos siivilän läpi. Jätä jäähtymään. Vaahdota tuorejuustoa, jotta se pehmenee hieman. Sekoita mustaherukka-liivateseos tuorejustovaahdon joukkoon. Vaahdota kuohukerma ja sokeri kevyeksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon. Lisää vadelmia suklaatäytteen päälle ja kaada sitten varovasti mustaherukkatäyte. Hyydytä jääkaapissa viisi tuntia tai yön yli ennen kiilteen lisäämistä.

Valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta herukkamehu ja sokeri. Liota puristetut liivatelehdet herukkamehuun. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Kaada varovasti mustaherukkatäytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia. Viimeistele suklaalastuilla.
P.S. Muista osallistua vohveliraudan arvontaan, täällä!



   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti