23.7.2016

HERKULLINEN MARJAPIIRAKKA (leivontavideo)

Oon tehnyt tällä samalla ohjeella (marja-valkosuklaamuffinssit) viime kesänä muffinsseja ja ne oli aivan sairaan hyviä, tänä vuonna resepti muotoutui myös piirakaksi. Voit käyttää piirakkaan tuoreita tai pakastettuja marjoja, molemmat toimii ihan yhtä hyvin. Mä käytin tuoreita mustikoita ja vikat viime vuodelta pakkaseen jääneet vadelmat ja punaherukat. Valkosuklaa on kiva lisä marjojen rinnalle ja piirakan pinnalla olevat valkosuklaasattumat ovat muuten aivan taivaallisia, osa niistä paahtuu uunissa ja mausta tulee kinuskinen <3

Niin, eikä sovi unohtaa vielä pinnalle tulevaa murukuorrutusta, se viimeistelee kokonaisuuden aivan huippuunsa! Pohjassa ja valkosuklaassa on tarpeeksi makeutta piirakalle, joten murukuorrutus ei kaipaa enää sokeria. Tätä mehevää piirakkaa kannattaa todella testata, ainakin kehuista päätellen piirakka oli onnistunut. Kuvasin jälleen videon tekovaiheista, toivottavasti tykkäätte :) 

murukuorrute



MURUSEOS
25g normaalisuolaista voita
0,5dl vehnäjauhoja
2rkl kaurahiutaleita

POHJA (uunivuoka 20x30cm)
200g valkosuklaata
2 kananmunaa
1,5dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
0,75dl maitoa
0,5dl rypsiöljyä
100g (pakaste)vadelmia
100g (pakaste)mustikoita
50g (pakaste)punaherukoita

Valmista muruseos: Laita kaikki ainekset samaan kulhoon ja nypi sormilla ainekset murumaiseksi seokseksi. Seoksen kuuluu olla kuivaa! Siirrä sivuun pohjan valmistuksen ajaksi.

Valmista pohja: Pilko valkosuklaa paloiksi ja siirrä syrjään odottamaan. Palat saavat jäädä melko suuriksi. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauho, suola ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi seos muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen maidon ja öljyn kanssa. Lisää lopuksi joukkoon marjat ja valkosuklaapalat kevyesti nuolijalla nostellen. Säästä osa marjoista ja suklaapaloista pinnalle lisättäväksi. Pakastemarjat on hyvä laittaa jäisinä taikinaan! 

Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja ripottele pinnalle loput suklaapalat ja marjat. Lisää päälle myös aikaisemmin valmistettu muruseos. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Piirakka on valmis, kun kokeilutikkuun ei jää taikinaa. Herkuttele vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. 

marjat
valkosuklaa

Hauskaa viikonloppua! 

   








2 kommenttia:

  1. Testasin ohjetta. Tuli unelman hyvää! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mahtavaa Kakkumonsteri! :) mustakin aivan parasta piirakkaa, seuraavaksi ajattelin testata kirsikkaversiota :)

      Poista