2.7.2016

ITSE TEHTY NUTELLA (LEIVONTAVIDEO)

Mulla on jo ennestään itse tehdyn Nutellan, eli hasselpähkinä-suklaatahnan resepti täällä blogista. Mun alko tekemään sitä ihan hirmusesti mieli ja päätinkin samalla kuvata teille videon tekovaiheista ja lisäksi päivittää reseptiä hieman. Herkuttele Nutella mansikoiden, croissantin tai esim. macaronssien kera!

Kotitekoisen Nutellan valmistaminen on todella helppoa. Homman ehkä ärsyttävin työvaihe on kuorien irrottaminen hasselpähkinöistä, mutta sekin onnistuu helposti kunhan pähkinöitä on paahdettu uunissa tarpeeksi pitkään. Kuorien poistoa lukuunottamatta yleiskone hoitaa oikeestaan koko homman sun puolesta! Tän järisyttävän hyvän hasselpähkinä-suklaalevitteen teko ei siis oo kovinkaan vaikeeta  ;)

Mun mielestä paras lopputulos tulee tumman suklaan ja maitosuklaan yhdistelmästä. Pelkästä tummasta suklaasta maku voi olla hieman kitkerä ja voimakkaampi, kun taas pelkästään maitosuklaata käytettäessä maku on melkoisen makea, mutta sä saat päättää mitä suklaata haluut käyttää :)
NUTELLA
300g hasselpähkinöitä
150g tummaa suklaata (50-70%)
150g maitosuklaata
4rkl rypsiöljyä
3rkl kaakaojauhetta
2-4rkl tomusokeria (oman maun mukaan)

Paahda hasselpähkinöitä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes kuoret alkavat irtoilla. Älä päästä pähkinöitä liian tummaksi, jolloin mausta tulee turhan voimakas. Kaada pähkinät pyyheliinalle ja hiero pyyhkeen avulla kuoret pois pähkinöistä (pari kuoren palasta ei vaikuta lopputulokseen). Siirrä kuorettomat pähkinät monitoimikoneeseen leikkuuterän kanssa. Jauha pähkinöitä n. 10 minuuttia, kunnes ne muuttuvat tasaiseksi nestemäiseksi tahnaksi. Lisää öljy. Sulata suklaat ja kaada ne monitoimikoneeseen pähkinätahnan joukkoon. Lisää  lopuksi kaakaojauhe ja tomusokeri. Pyöräytä tasaiseksi. Kaada puhtaaseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa. Ota purkki ajoissa huoneenlämpöön, jolloin tahna on ihanan pehmeästi levittyvää. 

  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti