13.2.2017

HELPOT SYDÄNMARENGIT

Marengit on kiva maustaa raikkailla marjajauheilla, jolloin marenki saa marjaisan ja hieman kirpeän mauan. Suosittelen käyttämään esimerkiksi vadelma-tai mustaherukkajauhetta, jolloin maku on vielä voimakkaampi kuin esimerkiksi mustikkajauheessa, jota itse käytin. Tarvitset marenkeihin ainoastaan valkuaista,sokeria ja marjajauhetta. Halutessasi voit laittaa pari tippaa etikkaa, jolloin pinnasta tulee rapea ja keskusta jää aavistuksen vaahtokarkkimaiseksi. Jos haluat tehdä täytettyjä marenkeja, voit laittaa sipaista marengille esimerkiksi suklaaganachea aja painaa toisen marengin päälle, nam!

Sydämen muotoiset marengit saat pursottamalla kaksi pisaran muotoista viivaa V-kirjaimen muotoon. Tämä voi vaatia pari kokeilupursotusta, mutta oikea tapa hahamottuu nopeasti! :) MARENGIT (pari pellillistä)
2 valkuaista
1 dl sokeria
pari tippa etikkaa
marjajauhetta
elintarvikeväriä

Laita valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vaahdon joukkoon jatkaen vatkaamista. Anna koneen käydä kunnes sokerin kiteet ovat sulaneet valkuaisvaahdon joukkoon ( kun sokerikiteitä ei tunnu enää hieroessa valkuaisvaahtoa sormien välissä). Lisää lopuksi etikka ja halutessasi elintarvikeväriä. 

Laita valkuaisvaahto pursotuspussiin yhdessä pyöreän tyllan kanssa tai leikkaa pursotuspussin kärjestä pieni pala pois. Pursota kaksi pisaran muotoista viivaa ristikkäin V-kirjaimen muotoon. Ripottele marjajauhetta marenkien pintaan.

Paista marenkeja kiertoilmauunissa tai tasalämmössä 100 asteessa noin 1,5-2 tuntia kunnes marengit irtoavat leivinpaperista. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti