19.2.2017

LASKIAISPULLAT

Laskiaispullat saat uudistettua kivasti mantelimassakuvioilla, jotka näkyvät kauniisti kermavaahdon alta. Esimerkiksi kukkakuvio näyttää hienolta. Mulla oli vain pieniä piparimuotteja, jolloin laitoin vierekkäin useamman mantelimassapalan, mutta tarpeeksi isoja muotteja käyttämällä saisi laitettua laskiaispullan väliin kokonaisen kukan tai esimerkiksi sydämen.

PULLATAIKINA (noin 20kpl)
5dl maitoa
50g tuorehiivaa
1,5 dl sokeria
2rkl kardemummaa
1 tl suolaa
kananmuna
n.10-14dl vehnäjauhoja
125g huoneenlämpöistä voita

PINNALLE
kananmunaa
raesokeria/kidesokeria

TÄYTE
mantelimassaa
vadelmahilloa
kermavaahtoa

Valmista pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon ja lisää sokeri, kaardemumma, suola ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Lisää vähitellen jauhoja ja vaivaa hyvin. Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa, noin 30 minuuttia. 

Jaa taikina noin 20 osaan ja pyöritä taikinapalat pulliksi. Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja peitä leivinliinalla. Anna kohota vedettomassa paikassa noin 30 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai kidesokeria. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. 

Täytä pullat. Halkaise jäähtyneet pullat ja lisää pohjalle hilloa ja mantelimassaa. Pursota kermavaahtoa ja paina sitten kansi varovasti paikoilleen. Viimeistele halutessasi tomusokerilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti