30.7.2013

Oma synttärikakku

Hurraa! Suunnilleen viikko sitten täytin 17-vuotta. Tälläisen kakun tein itselleni synttärilahjaksi. Kakussa on suklaapohja suklaahipuilla ja täytteenä on suklaata ja suklaata ja suklaata, mutta on siellä myös hieman vitamiinia, nimittäin mustikkaa. Ai pidänkö suklaasta? No, todellakin! Kakku on kuorrutettu marsipaanilla ja koristeet ovat sokerimassaa. Marsipaanin alla on suklaatäytettä. Mikäli haluat marsipaanikuorruteksen säilyvän yön yli tai pidempään suosittelen tekemään alle voikreemin.


Suklaakakkupohja (halk. 20cm)
200g voita
2 1/2dl sokeria
4 munaa
4dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhoa
1/2dl perunajauhoa
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2dl maitoa
200g suklaahippuja/rouhittua suklaata

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Anna vatkaimen käydä hitaalla teholla ja lisää jauhot ja maito vuorotellen joukkoon. Lisää lopuksi suklaahiput. Paista 175 asteisessa uunissa, noin tunnin verran. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi, joten älä paista sitä liikaa. 

Suklaatäyte
200 g tumma suklaata
400g maustamatonta tuorejuustoa
2dl vispikermaa
300g mustikoita (pensasmustikkaa)

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota tuorejuusto ja lisää sula suklaa joukkoon. Lisää vispikermaa ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Anna koneen käydä kunnes seos on jämäkkää. 

Kostutus 
n.2dl maitoa
3tl vaniljasokeria

Halkaise jäähtynyt kakkupohja, niin että saat kolme täyte väliä. Kostuta maidon ja vaniljasokerin seoksella. Lisää suklaatäytettä ja laita päälle mustikoita. Laita täytettä vielä hieman mustikoiden päälle, jotta uusi kerros kiinnittyy paremmin. Toista sama kahdessa muussa täytevälissä. Jätä kuitenkin suklaatäytettä hieman yli, jotta voit käyttää sitä tarttumapintana marsipaanille. Muista kostuttaa myös kansipala! Kuorruta kakku lopulla täytteellä sileäksi pinnaksi. Laita kylmään.







7 kommenttia:

  1. Onnea kovasti 17-vuotiaalle :)) Kaunis kakku ja ah, suklaisuus kuulostaa ihan taivaalliselta!

    VastaaPoista
  2. Onnitelut! Vielä vuosi tuohon "vapauteen". Oma veljeni on samanikäinen. Hän jo suunnittelee kovasti omaa autoa yms. Tuo kakku on kyllä herkullisen kuuloinen. :)

    VastaaPoista
  3. Onnea syntymäpäivän johdosta! Suklaata ei voi olla ikinä liikaa ;D

    VastaaPoista