Nam! Nutellaa!
Kotitekoinen Nutella on kiehtonut itseäni, no etenkin kaikenlaisen suklaan suurena rakastajana ja ennen kaikkea valmistaminen laadukkaista ja lisäaineettomista raaka-aineista. Itse suosin lisäaineettomia ja puhtaita, aidoista aineista valmistettuja tuotteita. Toki väriaineet ym. ovat asia erikseen. Suosittelen oikeasti panostamaan suklaan laatuun, sillä suklaa on avainasemassa Nutellan maussa. Kotitekoisen Nutellan valmistaminen on erittäin helppoa. Monitoimikone on kuitenkin hyvä olla, sillä ilman sitä pähkinöiden saanti sileäksi tahnaksi on hankalaa.
300g suklaata (150g 70% suklaata, 150g 30% suklaata)
300g hasselpähkinöitä
4rkl rypsiöljyä
3rkl kaakaojauhetta
4rkl tomusokeria
Paahda hasselpähkinöitä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes kuoret alkavat irtoilla. Kaada pähkinät pyyheliinalle ja hiero pyyhkeen avulla kuoret pois pähkinöistä. Pyri saamaan mahdollisimman monesta pähkinästä kuoret pois. Pari kuoren palasta ei kuitenkaan haittaa. Siirrä kuorettomat pähkinät monitoimikoneeseen leikkuuterän kanssa. Jauha pähkinöitä n. 10 minuuttia, kunnes ne muuttuvat tasaiseksi nestemäiseksi tahnaksi. Lisää öljy. Sulata suklaa ja kaada se monitoimikoneeseen. Anna koneen käydä. Lisää lopuksi kaakaojauhe ja tomusokeri. Pyöräytä tasaiseksi. Kaada Nutella purkkiin ja säilytä jääkaapissa. Nutella säilyy jääkaapissa 1-2 viikkoa. Voit ottaa Nutellapurkin huoneenlämpöön ennen käyttöä, näin se on helpommin levittyvää.
Oih, kuulostaa niin hyvältä!! Ja jos tekisi itse, saisi laktoosittoman verion!!! Ihan huippua, kiitos :)
VastaaPoistaTotta, tämähän on myös laktoositonta! :D
PoistaUu, kiitos Hanna ihanasta ohjeesta! <3 Nyt tiedän, mitä teen nutellaa rakastavalle ystävälleni lahjaksi kauniiseen purkkiin pakattuna!
VastaaPoistaSannaa!! <3 Tälläiset purkkiherkut ovatkin erinomaisia lahjaideoita! :)
PoistaIhana postaus ja upeat kuvat! :)
VastaaPoistaKiitos niin paljon!! Nyt oon alkanu jotenkin innostuu vielä enemmän kuvien otosta ja itekkin ihan yllätyin, että millasia kuva tuli otettua :D
PoistaPaitsi että osaat leipoa, niin osaat myös ottaa hienoja kuvia. Asettelut ym. upeita, ihan kuin ammattilaisella, ainakin mun silmään.
VastaaPoistaVoi, kiitos! Tuollaiset kommentit ovat niin ihania! :)
PoistaIhana ohje :) Nutellan ystävänä pistän reseptin heti talteen, josko joskus ehtisi testailemaan. Ja pakko sanoa samaa, upeat kuvat! :)
VastaaPoistaIso kiitos! :)
PoistaIhanan kuuloinen resepti. Pitäisi itsekkin kokeilla tehdä nutellaa itse. :)
VastaaPoistaMeillä tytöt tykkää nutellasta. Ja hyväähän se on myös mun mielestä. Tätähän me kokeillaan tehdä.
VastaaPoistaKiva kuulla! :) Nutella on kyllä herkkua!
PoistaKiva oivallus ja hyvä resepti! Pitää kokeilla. :)
VastaaPoistaSuosittelen testaamaan! :)
PoistaMikä nutella oikeastaan on? T. suklaasuu
VastaaPoistaNutella on hasselpähkinöistä ja suklaasta valmistettua tahnaa, jota voi syödä vaikka croisantin seurana tai käyttää leivonnassa. :)
PoistaKiitos! T.suklaasuu
VastaaPoistaOsaatko sanoa, kuinka paljon deseinä tuosta tulee tuota Nutellaa tai kuinka suuri tilavuus tuossa purkissa oli, johon teit nutellan? :)
VastaaPoistaMuistelisin, että tästä tuli suurin piirtein viisi desiä! :)
PoistaTein tänään joululahjaksi kaverille ja tuli aivan mielettömän hyvää :) Suklaa ja pähkinä maistuu niin aidosti, että varmasti erottaa kaupan nutellasta.
VastaaPoistaTosi kiva! Nämä ovatkin mahtavia lahjaideoita! :)
Poista