21.9.2013

Homemade Nutella

Nam! Nutellaa! 
Kotitekoinen Nutella on kiehtonut itseäni, no etenkin kaikenlaisen suklaan suurena rakastajana ja ennen kaikkea valmistaminen laadukkaista ja lisäaineettomista raaka-aineista. Itse suosin lisäaineettomia ja puhtaita, aidoista aineista valmistettuja tuotteita. Toki väriaineet ym. ovat asia erikseen. Suosittelen oikeasti panostamaan suklaan laatuun, sillä suklaa on avainasemassa Nutellan maussa. Kotitekoisen Nutellan valmistaminen on erittäin helppoa. Monitoimikone on kuitenkin hyvä olla, sillä ilman sitä pähkinöiden saanti sileäksi tahnaksi on hankalaa.



Nutella
300g suklaata (150g 70% suklaata, 150g 30% suklaata)
300g hasselpähkinöitä
4rkl rypsiöljyä
3rkl kaakaojauhetta
4rkl tomusokeria

Paahda hasselpähkinöitä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes kuoret alkavat irtoilla. Kaada pähkinät pyyheliinalle ja hiero pyyhkeen avulla kuoret pois pähkinöistä. Pyri saamaan mahdollisimman monesta pähkinästä kuoret pois. Pari kuoren palasta ei kuitenkaan haittaa. Siirrä kuorettomat pähkinät monitoimikoneeseen leikkuuterän kanssa. Jauha pähkinöitä n. 10 minuuttia, kunnes ne muuttuvat tasaiseksi nestemäiseksi tahnaksi. Lisää öljy. Sulata suklaa ja kaada se monitoimikoneeseen. Anna koneen käydä. Lisää lopuksi kaakaojauhe ja tomusokeri. Pyöräytä  tasaiseksi. Kaada Nutella purkkiin ja säilytä jääkaapissa. Nutella säilyy jääkaapissa 1-2 viikkoa. Voit ottaa Nutellapurkin huoneenlämpöön ennen käyttöä, näin se on helpommin levittyvää. 





Lähipäivinä on tulossa ehkä parikin herkkureseptiä, jossa käytän Nutellaa!


22 kommenttia:

  1. Oih, kuulostaa niin hyvältä!! Ja jos tekisi itse, saisi laktoosittoman verion!!! Ihan huippua, kiitos :)

    VastaaPoista
  2. Uu, kiitos Hanna ihanasta ohjeesta! <3 Nyt tiedän, mitä teen nutellaa rakastavalle ystävälleni lahjaksi kauniiseen purkkiin pakattuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sannaa!! <3 Tälläiset purkkiherkut ovatkin erinomaisia lahjaideoita! :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos niin paljon!! Nyt oon alkanu jotenkin innostuu vielä enemmän kuvien otosta ja itekkin ihan yllätyin, että millasia kuva tuli otettua :D

      Poista
  4. Paitsi että osaat leipoa, niin osaat myös ottaa hienoja kuvia. Asettelut ym. upeita, ihan kuin ammattilaisella, ainakin mun silmään.

    VastaaPoista
  5. Ihana ohje :) Nutellan ystävänä pistän reseptin heti talteen, josko joskus ehtisi testailemaan. Ja pakko sanoa samaa, upeat kuvat! :)

    VastaaPoista
  6. Ihanan kuuloinen resepti. Pitäisi itsekkin kokeilla tehdä nutellaa itse. :)

    VastaaPoista
  7. Meillä tytöt tykkää nutellasta. Ja hyväähän se on myös mun mielestä. Tätähän me kokeillaan tehdä.

    VastaaPoista
  8. Kiva oivallus ja hyvä resepti! Pitää kokeilla. :)

    VastaaPoista
  9. Mikä nutella oikeastaan on? T. suklaasuu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nutella on hasselpähkinöistä ja suklaasta valmistettua tahnaa, jota voi syödä vaikka croisantin seurana tai käyttää leivonnassa. :)

      Poista
  10. Osaatko sanoa, kuinka paljon deseinä tuosta tulee tuota Nutellaa tai kuinka suuri tilavuus tuossa purkissa oli, johon teit nutellan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelisin, että tästä tuli suurin piirtein viisi desiä! :)

      Poista
  11. Tein tänään joululahjaksi kaverille ja tuli aivan mielettömän hyvää :) Suklaa ja pähkinä maistuu niin aidosti, että varmasti erottaa kaupan nutellasta.

    VastaaPoista