26.9.2013

Pullaa Nutellan kera!

Lupailinkin tuossa aiemmassa Nutella-postauksessani reseptiä, jossa Nutellaa voisi hyödyntää. Tässä olisi nyt herkkuresepti Nutellan kanssa nautittavaksi! Jonkin verran on tullut pullaa leivottua, mutta jotenkin on tuntunut, että se ei ehkä ole mun juttu... Hyvän ja oikeasti onnistuneen pullan tekeminen on haastavaa, ja arvostankin suuresti niitä taitureita, jotka handlaavat tuon homman. Nyt kuitenkin itselleni iski pullan nälkä ja äidin kanssa valmistettiin hieman taikinaa. 


Pullataikina 
5dl maitoa
50g tuore hiivaa
150g sokeria
2rkl kardemummaa
10g suolaa
250g huoneenlämpöistä voita
n.10-14dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri, kaardemumma, suola ja hiiva. Sekoita tasaiseksi. Lisää vähitellen jauhoja ja vaivaa hyvin. Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa, noin 30 minuuttia. Kauli taikina sopivan paksuiseksi levyksi ja lisää täyte.

Täyte
huoneenlämpöistä voita
sokeria
kanelia
unikonsiemeniä

Päälle
kananmuna
sokeria

Tee aineksista tasainen massa sekoittamalla ne keskenään. Levitä täyte kaulitulle taikinalle. Rullaa tiiviksi pötköksi. Leikkaa haluamasi kokoisia paloja ja laita vierekkäin voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Anna kohota leivinliinalla peitettynä n. 10minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle sokeria. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Levitä kuumien pullien päälle mukava kerros Nutellaa. 




Ilmoitus!
Blogini löytyy nykyään osoitteesta www.unelmaaleipomassa.com. Vanha blogspot.com loppuinen osoite ohjaa sinut uuteen osoitteeseen automaattisesti.




5 kommenttia:

  1. Ohjeesi näyttää ainakin hyvältä ja pullat tietty myös :) Joissakin ohjeissa neuvotaan laittamaan puoleen litraan nestettä, 16 dl jauhoja! Herttinen miten kovaa pullaa saa sellaisella määrällä jauhoja! :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja piti sanomani, että olit aivan hurmaava televisiossa! Tosi hyvin meni ja voititkin fantasiakakkukisan :) Varmasti pärjäät kisassa muutenkin!

      Poista
    2. Tosi kiva kuulla! Kova pulla ei ainakaan itseäni miellytä, ja siksi jätin jauhojen määrän melko vähäiseksi. Jokainen voi sitten itse päättää laittaako lisää jauhoja :)

      Poista
  2. Herkullsien näköisiä pullia! Jotain ihanan erilaista :)

    VastaaPoista