19.11.2013

KATASTROFAALINEN KAKKU KOKO SUOMI LEIPOO -OHJELMASTA

Ei mennyt sitten ihan suunnitelmien mukaan viime Koko Suomi leipoo -jakso! Teknisen tehtävän suolaisesta piirakasta nappasin voitoin, mutta taidonnäytetehtävä olikin täysin jotain muuta! Yleensähän taidonnäytetehtävänkin nimi jo viittaa taitojen näyttämiseen, mutta ei tällä kertaa... Epäonni alkoi, kun kakkupohja ei jostain syystä kohonnutkaan niin kuin olisi pitänyt. Uuteen pohjaan ei ollut enää mahdollisuuksia, joten epäonnistuneella pohjalla oli jatkettava. Suunnitelma A vaihtui B:ksi, B vaihtui C:ksi ja loppujen lopuksi oli vuorossa suunnitelma X. Kakusta tulikin aivan erinäköinen mitä alunperin olin suunnitellut! Toisaalta tämä osoittaa, että leipominen on oikeasti vaativaa ja joskus sitä vain epäonnistuu ja kaikki menee penkin alle, vaikka kakkua olisi tehnyt monta kertaa aiemminkin! Vai mitä mieltä olette muut leipurit? 


Leivoin nyt kuitenkin tuon katostrofaalisen kakun uudelleen hieman onnistuneempana versiona! Kilpailussa minun oli siis tarkoitus tehdä kakku, jossa kerrokset ovat kakun sisällä ja ulkokuori on täysin ehjä. Alempana olevasta kuvasta ette varmasti usko, että siitä järkyttävästä mauttomasta kakusta oli tarkoitus tulla tämä kaunis ja teknisesti vaativa kakku.
26 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Eikä se ohjelmankaan kakku huonolta näyttänyt ruudun tälle puolelle. Tuon allekirjoitan täysin, että joskus vaan epäonnistuu sellainenkin tekele, jota on tehnyt jo monta kertaa aiemmin. Kokemusta on viime kesältä, kaikenlisäksi se oli tilauskakku syntymäpäiväjuhliin. En tiedä kuinka loppujen lopuksi kävi, kun en ollut paikan päällä katsomassa, mutta koristeluvaiheessa vaikutti, että täyte valuu ulos....jotain pielessä hyydyttämisessä. Toivottavasti kakku ei lässähtänyt kasaan, kun ensimmäinen pala leikattiin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei... Toivottavasti kakkusi pysyi kasassa kaikesta huolimatta! :)

   Poista
 2. Tiedän hyvin tunteen kun ohje on pomminvarma ja silti jotain menee pieleen. Se ottaa päähän ihan älyttömästi, nimim. kokemusta on. Minulla tahtoo usein käydä niin, että kun on tarkoitus tehdä jotain tosi hienoa ja varsinkin johonkin juhlaan, niin ei onnistu. Ja sitten kun tekee ihan vaan omaan käyttöön, kaikki onnistuu täydellisesti
  Onnittelut kuitenkin finaaliin pääsystä! Olit suosikkini jo alusta asti, eikä tunne ole mihinkään kadonnut. Pidän peukut pystyssä loppukoitosta varten :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, ottaa päähän kovasti jos on kokeillut kakkua monta kertaa aiemminkin, ja sitten mokaakin... :) Kiitos paljon tsempistä!

   Poista
 3. Oho, onpas sulle viime käynnin jälkeen tullut vähän lukijoita : D Se nyt tosin oli ihan oletettavaa kun blogi mainittiin ohjelmassa, mutta silti. Onnea lukijoista ja kaikesta muustakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ohjelman myötä blogiini on tullut liikennettä :)

   Poista
 4. Tuohan on niin totta! Leipominen on siitä kinkkinen "laji" että sitten kun epäonnistutaan, niin epäonnistutaan kunnolla, tai näin voisin ainakin omien kokemusteni pohjalta todeta! Lisäksi se potuttaa (ja kovin) sitten tasan niin kauan että sen saman, epäonnistuneen tekeleen, saa valmistettua yli omien odotustensa, tai vähintäänkin erinomaisesti :D ! On kuitenkin hyvä juttu ettei aina onnistu liian hyvin, eihän sitä muuten koskaan opi paremmaksi! :)

  Minua harmittaa kun en ole seurannut kyseistä sarjaa kun parin jakson verran, ajanpuutteellisista syistä! Täytyy kuitenkin todeta että itse en olisi selvinnyt ainakaan näkemieni jaksojen leivonnaisista kunnialla! Haastetta teille kilpailijoille on ainakin asetettu ja joudutte mukavasti omien mukavuusalueidenne ulkopuolelle. Täytyy kyllä vain arvostaa sitä miten hyviä tuotoksia olosuhteisiin ja paineisiin nähden olette luoneet, pidin erityisesti sinun kääretortustasi! Ihana koristeluidea :) !

  Tsemppiä kovasti finaaliin! Hieno saavutus itsessään jo olla siinä mukana! :)

  - Kiitu - http://handmadebykiitu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virheistä oppii! Se on totta, että olosuhteet vaikuttavat myös. Ja ihanaa kuulla, että tykkäsit kääretortustani! :)

   Poista
 5. Huippua Hanna, vaikeuksien kautta voittoon! Voin kyllä uskoa pettymykseesi, kun lopputulos on aivan jotain muuta kuin se alkuperäinen ajatus. Hurjasti tsemppiä finaaliin!

  VastaaPoista
 6. Niin tuttua, että kun olisi "pakko onnistua" kaikki menee ihan pieleen. Eikös se sooloilu-leffan ohje oo, että "kun kaikki menee pieleen paista pannukakku", mut mitäs sit jos pannukakkukin menee pieleen... :D Herkullisen näköinen kakku, eikä se eilinenkään niin pahalta näyttänyt. Tsemppiä finaaliin! :) Kaikki varpaat ja peukut täällä pystyssä, että voittaisit koko kisan! Oot ollut suosikki alusta asti ihan vaan, koska oon saman ikäinen ja muutenkin samaistuttavan olonen naureskelija. :D Itsekin tuli selattua osallistumis"kaavake" läpi ja alustavasti täyteltyä, lopulta kuitenkin livistin ja jäi lähettämättä. Ehkä hyvä niin, en mie teidän seassa ois pärjännyt alkuunkaan! Liityin lukijaksi ja jään jännittelemään ensi tiistain finaalia. Hyvää syksynjatkoa sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olikin hauskasti sanottu tuo pannukakku-juttu :D. Mitähän tuomarit olisivat mahtaneet tykätä? Kiva, kun liityit lukijakseni!

   Poista
 7. Onnea finaaliin, peukut pystyssä! Itse olen 14-vuotias ja haaveilen myös pääseväni joskus tuollaiseen kilpailuun, toivottavasti Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tulisi monta uutta kautta!

  VastaaPoista
 8. Syötävän herkullisen näköinen kakku! Näytti se eilinenkin hyvältä vaikka varmasti harmitti, kun se ei ollut sitä mitä piti. Kovasti onnea finaaliin!!

  VastaaPoista
 9. Olen seurannut kaikki BBC:n kaudet ja nyt maikkarin versiota, jossa olet suosikkini. Yllättävän hyvin saatu pidettyä laatu suomenkin version tuotannossa ja etenkin kilpailijoissa, jotka olleet todella persoonia ja taitavia. Etenkin sinä pääsisit ja pärjäisit varmasti britti versiossakin.
  Viimesin finaali:http://www.youtube.com/watch?v=wP1NuwYmQT8
  Suorana ja BBC:n areena toimii jos media hint on asennettu selaimeen.
  https://mediahint.com/
  Saskia.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vinkkauksesta! Täytyypä katsoa noita Brittiversioitakin! :)

   Poista
 10. Tuo kakku on kyllä upea, harmi se epäonnistuminen ohjelmassa, mutta joskus hommat menee vaan pieleen. Uskomatonta vaikka tekisi tasan samalla ohjeella niin lopputulos on vaan joskus ihan muuta. Olet todella taitava ja ihanan energinen. Onnea finaaliin, ohjelma on ihan lempparini ja odotan sitä aian kahvikupin ja kakkupalan kanssa :D

  VastaaPoista
 11. Onnea finaaliin!
  Epäonnistumiset harmittavat, mutta luovat vahvuutemme!

  VastaaPoista
 12. Hieno finaaliin selviytyminen, aina ei voi onnistua 100%. Hieno ohjelma ja ihan pakko olla jotain herkkullista naposteltavaa itselläkin.... Onnea finaaliin!

  VastaaPoista
 13. Reseptisi ovat hienoja ja kiinnostavia!Kiitos niistä!:)

  VastaaPoista