22.11.2013

JOULUISET SUKLAAFUDGETIKKARIT

Dansukker etsii Suomen parhainta herkkubloggaajaa, ja minut on valittu mukaan kilpailemaan tästä hienosta tittelistä yhdeksäntoista muun bloggaajan kanssa. Haasteen ensimmäisessä osiossa meidän tuli valmistaa joulumakeisia Dansukkerin lähettämästä glukoosisiirapista. Aivosoluni pääsivät taas töihin miettiessäni jotakin herkullista ja kekseliästä joulumakeista. Pohdinnan tuloksena syntyivät nämä erittäin herkulliset ja suussasulavat jouluiset suklaafudgetikkarit. Näissä taivaallisissa herkuissa yhdistyvät tikkarin muoto, suklaafudgen pehmeys sekä joulun mahtavat maut! Reseptin luomisessa käytin inspiraationa Dansukkerin sivuilta löytyviä ohjeita. 

          

JOULUISET SUKLAAFUDGETIKKARIT n. 10kpl
100g maitosuklaata
100g tummaa suklaata
1/4 dl kuohukermaa
1 rkl tomusokeria
2 tl kaakaojauhetta
ripaus kanelia
ripaus hienoksi jauhettua kardemummaa
ripaus suolaa

Halutessasi tee herkuista tikkarit. Tarvitset jäätelöpuikkoja, varrastikkuja ym.

Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää muut ainekset sulan suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Öljyä kevyesti piparimuottien reunat ja asettele ne leivinpaperin päälle. Taputtele suklaamassa muotteihin ja siirrä jääkaappiin jähmettymään noin vartiksi. Poista piparimuotti jähmettyneen suklaamassan ympäriltä. Työnnä halutessasi varovasti jäätelöpuikot suklaafudgeihin, jotta saat niistä tikkarit.  

                                      

KORISTELUUN
Pipareita
piparminttukarkkeja ym.
valkosuklaata

Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Koristele valkosuklaaraidoilla ja ripottele päälle murustettua piparia sekä piparminttutankoja.

Valmiit fudget säilyvät jääkaapissa!



Glukoosisokeri saatu DanSukkerilta ilmaiseksi testituotteena


34 kommenttia:

  1. Voi miten upeita ja herkullisen näkösiä!:D Ihania nää kuvatki, huomaa, että oot panostanu <:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tällä kertaa kuvat onnistuivat erittäin hyvin, olen ostanut paremmat laitteet, joten kuvat ovat nyt huomattavasti parempia! :)

      Poista
  2. Vautsi tosi hienoja ja näyttääkin niin herkullisilta! :) Osaat tosi hyvin kuvata näitä sun luomuksii pisteet siitä! :)

    VastaaPoista
  3. Oi tosi ihania, tuli iha joulufiilis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tehdessäni näitä itsellänikin oli ihan joulufiilis! :)

      Poista
  4. Ihania kuvia & näyttää herkulliselta! Mitä kameraa käytät? Ja pitääkö noita fudgeja säilyttää jääkaapissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on canon eos 1100d. Joo, jääkaapissa kannattaa säilyttää! Lisäänkin sen tuohon ohjeeseen. :)

      Poista
  5. Olet luonut jo ihanaa jouluista tunnelmaa ja ennen muuta makeaa!
    Tästä on lukijankin hyvä jatkaa askartelujaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogiin tulee vielä paljon lisää joulujuttuja :) mutta tästä on hyvä aloittaa joulufiilistely! :)

      Poista
  6. Ihanan näköisiä herkkuja ja kauniit kuvat myös :)

    VastaaPoista
  7. Herkullisen näkösiä, pakko testat itekkin näitä! :)
    - noora

    VastaaPoista
  8. Oot tosi ihana ja taitava leipuri! Nam! Noi näyttää tosi hyviltä!

    VastaaPoista
  9. Heippa!
    Oli pakko kirjoittaa tänne joten:) Löysin sun blogin Koko Suomi Leipoo ohjelman kautta ja ei voi muuta sanoa kun että sulla on kyllä mahtava blogi ja oot tosi hyvä leipuri, ainakin blogin ja telkkarin perusteella;) Oon itsekin 17, lukiossa sekä inhimoinen leipuri. Leivon paljon ja laitan ruokaa, leivon kyllä enemmän, mutta nyt kun on lukiossa tuntuu ettei millään ehdi leipoa niin paljon kuin haluaisi. Nyt kun löysin tämän blogin alan kokeilla täältä kaikkea uutta ja ihanaa mitä en ole ennen kokeillut. KIITOS ihanasta blogista!
    -Karoliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa! Se on kyllä totta, että koulu vie aikaa... Itsekin saan välillä taistella ajanpuutteen kanssa! :)

      Poista
  10. Nää vaikuttaa niin hyviltä, että pakko itsekkin kokeilla! Osaatko neuvoa, mistä saisi ostettua jäätelöpuikkoja?

    Lilli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos liikut Helsingissä päin, niin ainakin Chez Mariuksessa on ollut niitä. Uskon, että leivontatarvikekaupoissa voisi olla ja ehkä jopa Stokkalla! Yksi vaihtoehto on myös syödä pari jäätelöä... :D:D

      Poista
  11. Sun olis kuulunu voittaa!

    VastaaPoista
  12. Vaikka et titteliä koko suomi leipoo ohjelmasta saanut oot voittaja ainaki mun silmissä!! Aivan upeita suorituksia ja supertaitava nuori(: onnea sulle!

    VastaaPoista
  13. Paljon onnea kolmen parhaan joukkoon pääsemisestä! Olit aivan mahtava koko ohjelman ajan :)

    VastaaPoista
  14. En oo kyl viel kattonu tota jaksoo, mut voin jo sanoo, et oot ihan paras!
    t. suklaasuu

    VastaaPoista
  15. oi noi on varmaan tosi hyviä! vois itekkin ehkä tehä näin joulun alla, onko noi sitten valmiina kuinka "kiinteää" tarkoitan että voiko niitä kantaa mukana ilman että ne hajoaa tai onko ne sellasta kuinka mutakkakumaista ku näyttää vähän siltä ja saattaako ne lössähtää siinä vaiheessä kun sen tikun niihin? t. surkea mutta innokas leipuri :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, nuo herkut ovat kiinteitä, mutta suu tuntuma on kuitenkin pehmoinen! Pysyvät hyvin kasassa ja tikun päässä. :) Ei siis huolta! :)

      Poista
  16. Voiko noita tehä ihan tavallisella siirapilla?
    Missä tota glukoosisiirappiamyydään? tai paljonko maksaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavallinen siirappi ja glukoosisiirappi on eriasia. Glukoosisiirappi on erityisen hyvä juuri makeisten valmistuksessa, tai esim. kotitekoisen jäätelön valmistuksessa!

      Glukoosisiirappia myydään ihan ruokakaupoissa. Hintaa tällä on suurin piirtein 3e.

      Poista
  17. Vastaukset
    1. Kiitos! :) välillä hieman vaihtelua, ettei aina ole niitä neliöitä tai ympyröitä.

      Poista
  18. Pystyykö tuon maitosuklaan korvaamaan tummalla suklaalla? Muuttuisiko maku paljon jos laittaisin vain maitosuklaan sijasta tummaa suklaata?

    Ps: sulla on tosi ihana ja inspiroiva blogi!:) Täältä löytää kaikkia ihania reseptejä!:)

    VastaaPoista