11.1.2014

PIENI PORKKANAKAKKU

Tässä kakussa on kuorrutetta yhtä paljon kuin pohjaakin, joten tämän on pakko olla hyvää! Tässä porkkanakakussa olen käyttänyt samaa tuttua superhyvää respetiä, joka jo löytyykin blogistani. Vaihtelun vuoksi tein kuitenkin pieniä muutoksia lisäämällä taikinaan valkosuklaapaloja. Loppusilauksen kakkuun antaa itse valmistettu vaniljasiirappi.


PORKKANAKAKKU (18-20cm vuoka)
2 munaa
1dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
05tl ruokasoodaa
ripaus neilikkaa
ripaus inkivääriä
ripaus kanelia
ripaus suolaa
100g valkosuklaata
100g hienoa porkkanaraastetta
0,5dl öljyä

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sihdaten muna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää lopuksi pilkottu valkosuklaa, porkkanaraaste sekä öljy. Vuoraa irtopohjavuoka tai uunivuoka leivinpaperilla. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuutta. Kakku saa jäädä hiemann meheväksi sisältä! 

JUGURTTINEN TUOREJUUSTOKREEMI
1dl maustamatonta jugurttia
150g mascarponea
250g maustamatonta tuorejuustoa
n. 2dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan mehu

Vaahdota sähkövatkaimella samassa kulhossa mascarpone, jugurtti ja tuorejuusto. Lisää tomusokeri sekä vaniljasokeri ja jatka vatkaamista. Lisää lopuksi sitruunamehu.

VANILJASIIRAPPI (kuorrutuksen päälle)
1dl vettä
1dl sokeria
1 mehukas vaniljatanko

Laita vesi ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsen tai lusikan avulla. Laita siemenet sekä tyhjä tanko mukaan kattilaan. Laita kattila liedelle ja anna kiehua hiljalleen noin 5-10 minuuttia, kunnes seos on tiivistynyt noin puoleen. Ota kattila pois liedeltä ja siirrä siirappi jäähtymään. Jäähtyessään siirappi jämäköityy vielä hieman. 






8 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä ja varmasti myös hyvää. =)

    VastaaPoista
  2. Nam, näyttää todella herkulliselta ja mehevältä! Kuorrutetta ei voi olla koskaan liikaa ;D

    VastaaPoista
  3. Anteeksi tyhmä kysymykseni, mutta mihin tuota siirappia käytetään? Valellaanko sitä pohjan päälle ennen kuorrutetta vai..? Muuten ihanan oloinen ja näköinen resepti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tyhmiä kysymyksiä olekkaan! Voin selventää tuota myös ohjeeseen. Eli kuvan mukaisesti, siirappia olisi tarkoitus laittaa kuorrutteen päälle. :)

      Poista
  4. Käytitkö tuoretta inkivääriä vai jotain muuta kenties?
    Ja ai kun näyttää herkulliselta. ;)

    VastaaPoista