6.3.2014

VALKOSUKLAA CUPCAKES

Junakakun kaveriksi pikkupojan synttärijuhliin valmistin myös nämä herkulliset kuppikakut! Nämä mehevät kuppikakut maistuvat valkosuklaalta. Värjäsin kuorrutteen vaaleansiniseksi ja loppusilauksen kuppikakuille antaa värikkäät ympyrän muotoiset koristerakeet!



KUPPIKAKUT (noin 18 kpl)
2dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl ruokasoodaa
2tl vaniljasokeria
2 munaa
2dl juqurttia/kermaviiliä
1,5dl maitoa
1dl sulatettua normaalisuolaista voita
200g rouhittua valkosuklaata

Sekoita kuivat aineet eli sokeri, vehnäjauho, sooda sekä vaniljasokeri keskenään. Sekoita toisessa kulhossa märät aineet hyvin sekaisin eli munat, jugurtti, maito sekä voisula (jäähdytä voi sulattamisen jälkeen huoneenlämpöiseksi, ennen sen lisäämistä aineiden joukkoon). Lisää märät aineet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää taikinan joukkoon lopuksi rouhittu valkosuklaa. Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipellille ja annostele taikina tasaisesti vuokiin, jätä noin 1/3 osa kohoamisvaraa. Paista 175 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä esimerkiksi tikulla ja paista tarvittaessa hieman pidempään. Älä kuitenkaan paista kuppikakkuja kuiviksi! 

VALKOSUKLAAKUORRUTE
250g valkosuklaata
300g huoneenlämpöistä suolatonta voita
250g huoneenlämpöistä maustamatonta tuorejuustoa
n. 3dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
(elintarvikeväriä)

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota huoneenlämpöistä voita noin minuutin verran ja lisää sitten jäähtynyt valkosuklaa voin joukkoon hyvin vatkaten. Lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto ja jatka vatkaamista. Lisää sitten pienissä erissä tomusokeria koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja värjää kuorrute halutessasi. Pursota tai lusikoi kuorrutetta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele haluamallasi tavalla!





9 kommenttia:

  1. Nams! Ihanan pirteän ja yksinkertasen näköisiä ja toi ohjeen kurrutuskin näytti mukavan helpolta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä yksinkertainen koristelu on kaikkein paras vaihtoehto :) Totta, tää kuorrutus oli helppo ja nopea! :)

      Poista
  2. Namii! Näitähän vois vaikka ens viikolla leipoo itekin;)

    VastaaPoista
  3. Oi, nam :3 .. tosi maukkaan näköinen..
    Kysymys.. mikä on voisula ?

    VastaaPoista
  4. Kuinka paljon on toi 1dl grammoina? :)

    VastaaPoista