24.3.2014

SUKLAA-PÄÄRYNÄ MUTAKAKKUKIPOT

Hihii, eikö kuulostakin hyvältä? Tää postaus löytyi arkistosta ja nyt päätinkin jakaa tämän maanantai-illan piristykseksi myös teidän kanssanne! Nää ihanat mutakakkukipot synty melkeinpä vahingossa, kun multa jäi taikinaa yli yhdestä toisesta kokeilusta. Näissä taikina saa (ja pitää) jäädä valuvaksi, joten näitä ei pidä siis pitää uunissa liian kauaa. Päinvastoin, melkeimpä mitä löysempi taikina, sen maukkaampi on lopputulos! ♥



Tee halutessasi annos kaksinkertaisena
SUKLAA-PÄÄRYNÄ MUTAKAKKUKIPOT (4 pientä kippoa, halk. 10cm)
75g normaalisuolaista voita
60g suklaata ( tummaa- tai maitosuklaata)
1 munaa
1,5dl sokeria
0,75dl vehnäjauhoja
0,3dl kaakaojauhetta
0,5tl leivinjauhetta

kaksi kypsää päärynää
sitruunamehua
sokeria
mantelirouhetta

Laita voi, suklaa ja sokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa ja voi on sulanut. Ota kattila pois liedeltä. Kaada seos kulhoon, joka kestää vatkaamista. Lisää muna sähkövatkaimella reilusti vatkaten. Jatka vatkaamista noin minuutin verran, kunnes seos muuttuu hieman vaaleammaksi. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Lisää taikinan joukkoon ja sekoita hyvin. Voitele pienet uunin kestävät vuoat voilla. Lusikoi taikinaa kippoihin. Kuori, halkaise ja poista siemenkodat päärynöistä. Pirskottele sitruunamehua päärynän puolikkaille. Paina päärynän puolikas taikinaan ja ripottele päälle sokeria sekä halutessasi myös mantelirouhetta. Paista 175 asteisessa uunissa, noin 7-15 minuuttia. Huom! Ole tarkkana! Paistoaika on vain suuntaa antava, sillä mutakakun kypsyyttä on hankala arvioida. Jokaisen uuni paistaa eritavalla! Nauti heti kuumana jäätelön kanssa!




Niin ja mulla koeviikko tosiaan lähenee aika reippain askelin. Älkäähän siis rakkaat lukijat pahastuko pienestä blogihiljaisuudesta!





8 kommenttia:

  1. Onpa kiva idea iskeä mutakakun pinnalle uuniin pehmenemään päärynä, herkullista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin herkullista! Hetken mielijohteesta tosiaan laitoi nuo päärynät tuohon, mutta ne sopivatkin siihen loistavasti! :)

      Poista
  2. Pyyntö: pumpernikkeleitä!!! <3 Niitä ei kukaan tee, en ymmärrä miksi!

    VastaaPoista
  3. Meillä ei ollu päärynää ni tehtiin näitä ilman päärynää, pelkkiä mutakakkukippoja ja syötiin vaniljajäätelön kanssa, oli ihan sika hyvää! Just tollanen pieni juttu mitä voi suklaamhimossa tehä, ettei tarvii kokonaista mutakakkua alkaa vääntämään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan loistavaa! Nää kippoihin tehtävät herkut on ihan loistavia! Ja varmasti yhtä hyviä ilman päärynöitäkin =D

      Poista
  4. Todella hyviä olivat nämä, kiitos reseptistä! Ehdottomasti teen uudelleenkin. :) Jos teen isossa vuoassa (halkaisija n. 23cm) niin riittääköhän kaksinkertainen määrä taikinaa?

    t: Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistavaa, että onnistuit! Eiköhän kaksinkertainen annos riitä. Mietin vain sitä korkeutta, että jääkö kakku todella littanaksi... Mutta kuitenkin uskoisin, että kaksinkertainen annos olisi riittävä :)

      Poista