18.7.2014

TUOREJUUSTO-SUKLAAMINIMUFFINSSIT

Tiedättehän ne kahviloiden mehukkaat ja täydellisiltä näyttävät suklaamuffinssit tuorejuustosydämillä? Himoitsen niitä jokaisessa kahvilassa jossa käyn! Nyt nuo muffinssit löytyvät kahviloiden lisäksi myös täältä blogistani. Olen jäänyt näihin aivan koukkuun ja ihan vähän ajan sisällä olenkin tainnut tehdä näitä jo kolmesti ;)

Tuorejuuston maku sopii todella hyvin suklaan kanssa yhteen ja kaiken lisäksi  tuorejuusto mehevöittää muffinssia paljon. Vaikka tuorejuusto antaakin muffinssille kosteutta, niin siitä huolimatta on tärkeää, etteivät muffinssit ole liian kauaa uunissa, sillä silloin kuivuus on taattu! Olen käyttänyt Philadelphian maustamatonta tuorejuustoa ja se on ainakin itselläni toiminut joka kerta hyvin! En osaa sanoa, että onko tuorejuustoissa eroja paistonkestävyyden suhteen, mutta siis Philadelphia toimii ainakin!

Taikina on melko pieni, sillä siitä tulee noin 12 minimuffinssia. Tuplaa halutessasi ainesten määrät!


MUFFINSSIT (n. 12 minimuffinssia)
50g tummaa suklaata (50%)
75g normaalisuolaista voita
1dl fariinisokeria
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria
1dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
0,75tl leivinjauhetta
0,5dl maitoa

TUOREJUUSTOTÄYTE
100g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
0,5dl sokeria

Valmista mufffinssit sulattamalla suklaa. Vaahdota voi ja fariinisokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten voi-sokerivaahtoon. Lisää jäähtynyt suklaa joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Laita minimuffinssipellille paperiset vuoat ja lusikoi taikina vuokiin reiluun puoleen väliin asti. Siirrä syrjään tuorejuustotäytteen valmistuksen ajaksi. 

Valmista tuorejuustotäyte. Laita tuorejuusto ja sokeri kulhoon. Notkista/vaahdota massaa hieman vatkaimen avulla. Lusikoi tuorejuustoseosta pienet nokareet muffinssitaikinan päälle. Tuorejuusto leviää uunissa hieman. Kaikkea tuorejuustoa ei tarvitse käyttää, mikäli tuntuu, että sitä on liikaa. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15-20 minuuttia riippuen kuinka kypsiä haluat muffinssien olevan. Valmiit muffinssit saattavat hiukan painua kasaan uunista oton jälkeen, älä siis säikähdä!

                                            

Vinkki!
Voi-sokerivaahtoa on hyvä vatkata useampi minuutti, jotta voi vaahtoutuu oikeasti kunnolla. Sama juttu myös kananmunaa lisätessä. Vatkaa reilusti kananmunan lisäyksen jälkeen, jotta taikinasta tulee kuohkea!

Vinkki!
Muffinssit ovat parhaimmillaan samana päivänä hieman jäähtyneinä. Mikäli säilytät niitä jääkaapissa, niin muista ottaa ne hyvissä ajoin huoneenlämpöön lämpenemään tai pyöräytä ne nopeasti mikron kautta!





7 kommenttia:

  1. Okei nää näyttää niin hyvältä! Ihana kun tuorejuusto on loppuen lopuks niin pieni lisä, mutta muuttaa heti noi niin luxukseks♥ Mun on pitänyt ite testata mustikka-tuorejuustomuffineita, ehkä nyt otan susta mallia ja pistän testiin samalla periaatteella <:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuorejuusto tuo kyllä ihanan lisän muffinsseihin! Oi, mustikka ja tuorejuusto kuulostaa tosi hyvältä! :)

      Poista
  2. Maukkailta vaikuttaa!
    Kiva ettet koristellut, hyvä viettää lomaa siitäkin, vaikka onkin hauskaa puuhaa :D !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En halunnut lähteä koristelemaan näitä, vaan halusin tuon tuorejuuston näkyvän selvästi. Kiva välillä tehdä yksinkertaisempia leivonnaisia :)

      Poista
  3. hyvältä näytää! kysyisin vielä että kuinka paljon fariinisokeria taikinaan tulee? ja että aineksissa ei lue mitään suklaasta, mutta resepti alkaa sillä että "sulata suklaa" :)









    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, varsin kummalista, sillä mulla näkyy kaikki määrät ja suklaat ym. reseptissä. Millä selaimella katsot, voisiko johtua siitä? :O mutta tummaa suklaata tulee 50 g ja fariinisokeria 1 dl :)

      Poista
    2. Näkyykö nyt? Vaihdoin hiukan tekstin asetusta :)

      Poista