8.10.2014

FETA-PINAATTIKOLMIOT FILOTAIKINASTA

Idea näihin feta-pinaattikolmioihin lähti Helsingin Sanomissa olleesta reseptistä. Muutin reseptiä kuitenkin melko reilulla kädellä. Nämä maistuvat herkut sopivat hyvin iltapalalle tai vieraille tarjottavaksi. Täyte on helppo ja nopea tehdä. filotaikinalevyjen irroittaminen toisistaan ja piirakoiden taittelu vievät ehkä eniten aikaa, mutta yhteistyöllä nämä syntyvät nopeasti. Pinaatti ja feta maistuu piirakoissa kivasti filotaikinan antaessa näille erittäin rapean kuoren.
Noin 13 valmista piirasta

TÄYTE
sipuli
valkosipulin kynsi
2 tomaattia
300g pakastepinaattia
130g fetajuustoa
1,5dl keitettyä riisiä
2rkl korppujauhoja
tuoretta persiljaa
jauhettua muskottipähkinää
suolaa
pippuria

KUORI
1 pkt filotaikinaa (450g)
sulatettua voita
unikonsiemeniä

Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.

Valmista täyte. Sulata pinaatti ja valuta siitä huolellisesti siivilän läpi ylimääräiset nesteet pois. Pilko sipuli pieneksi ja kuullota pannulla tilkassa öljyä. Lisää myös pilkottu valkosipuli. Jätä sipulit jäähtymään. Laita pinaatti kulhoon ja murusta feta joukkoon. Halkaise tomaatit ja poista siemenosa. Pilko tomaatit pieneksi kuutioksi. Lsää pinaattiseoksen joukkoon. Lisää joukkoon myös riisi, korppujauhot sekä jäähtynyt sipuli. Sekoita tasaiseksi. Mausta jauhetulla muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla persiljalla. 

Kokoa piiraat. Nosta yksi filotaikinalevy leivinpaperin päälle. Voitele kauttaaltaan voisulalla. Nosta toinen taikinalevy päälle ja painele. Voitele pinta. Toista sama, kunnes levyjä on viisi päällekkäin. Jaa taikina noin 10x25cm paloihin. Laita täytettä taikinan yhteen kulmaan hieman kolmion muotoon. Taittele kolmioksi. Voitele jokaisen taitoksen jälkeen pinta voisulalla, jotta uusi taitos liimautuu kiinni. Laita valmiit feta-pinaattikolmiot saumapuoli alaspäin pellille. Voitele pinta voisulalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat pohjasta ja pinnalta kauniin kullanruskeita.
































3 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä! Voiko nämä tehdä myös voitaikinasta?
    Ja leivo tää joskus kookos-suklaakakku: http://www.k-ruoka.fi/reseptit/suklaa-kookoskakku/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmasti toimii voitaikinastakin, tuolloin kuoresta tulee hieman erilainen, mutta varmasti hyvä! :)

      Poista
  2. Hei Hanna! Voisiko täyte mielestäsi toimia ilman riisiä ja vaatisiko jotain silloin tilalle?

    VastaaPoista