12.11.2014

OMENA-TOSCAPULLAT

Omena-toscapullat ovat meheviä ja maukkaita. Itse valmistettu kirpeä omenahillo sopii hyvin yhteen pehmeän pullataikinan sekä rapean ja makean toscakuorrutuksen kanssa. Pullat paistetaan muffinssipellillä, jotta omenahillo ei valu paiston aikana pois. Lisäksi muffinssipellillä paistettu pulla pysyy hyvin muodossaan. Ohje ei ole kovin yksityiskohtainen, sillä siinä on ainoastaan omenahillon ja toscakuorrutteen reseptit. Jokainen voi tehdä haluamansa pullataikinan. Täyte ja kuorrutus riittävät noin 0,5 litran pullataikinaan.
0,5 LITRAN PULLATAIKINA

OMENAHILLO
noin 1,5kg kirpeitä omenoita
loraus sitruunamehua
0,5dl vettä
1dl hillosokeria

TOSCAKUORRUTUS
160g mantelilastuja
1,5dl sokeria
1,5rkl vehnäjauhoja
2rkl omenamehua
125g voita 

Valmista omenahillo. Kuori ja poista kannat omenoista. Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi ja laita siivut kattilaan yhdessä sitruunamehun, veden ja hillosokerin kanssa. Siirrä kattila liedelle ja anna kiehua kunnes omenat ovat hieman pehmenneet. Soseuta omenat sauvasekoittimella hilloksi. 

Kaulitse pullataikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä omenahilloa ohut kerros pullataikinalevylle. Rullaa levy tiukalle rullalle. Aloita rullaaminen leveämmältä sivulta. Leikkaa sopivan kokoisia paloja pötköstä ja aseta ne leikkuupinta ylöspäin voidellun muffinsipellin koloihin. Jätä hieman kohoamisvaraa. Anna pullien kohota vedottomassa paikassa noin vartin verran. 

Valmista pullien kohotessa kuorrute. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri, omenamehu,mantelilastut sekä vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Jätä kuorrute hetkeksi sivuun. Paista kohonneita pullia  225 asteessa noin 7-10 minuuttia. Ota pullat uunista ja levitä nopeasti ohut kerros kuorrutetta pullien pinnalle. Laita uuniin vielä 5-10 minuutiksi, kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin ja pullat ovat kypsiä.








































































2 kommenttia: