14.6.2015

PAAHDETTU VALKOSUKLAA-RAPARPERIJUUSTOKAKUT ANNOSLASEISSA (GLUTEENITON)

Annoslasiherkut ovat mukavaa vaihtelua perinteisille juustokakuille. Nämä syntyvät isommillekkin määrille melko nopeasti. Voit tarjoilla annoslasiherkut samantien tai antaa niiden olla esimerkiksi yön yli jääkaapissa, jotta maut tiivistyvät ja raparperihilloke mehevöittää kakkupohjaa. Nämä sopivat hyvin myös gluteenittomaksi vaihtoehdoksi kahvipöytään, sillä kakkupohjassa on käytetty ainoastaan perunajauhoja. Näissä maistuu ihanasti vaniljainen raparperi sekä paahdetun valkosuklaan tuoma kinuskinen maku. Kuvissa näkyy myös pieniä tiramisuja. Tiramisun ohjeen löydät halutessasi täältä.






RAPARPERIHILLOKE
5-6 iso raparperin vartta
2 vaniljatankoa
1dl hillosokeria

POHJA
2 kananmunaa
0,75dl sokeria
0,75dl perunajauhoja
1,5rkl kaakaojauhetta
0,5tl leivinjauhetta

TÄYTE (noin 40kpl pieniä laseja/astioita, esim. snapsilaseja)
200g valkosuklaata
2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
250g mascarponea
2tl vaniljasokeria
1dl tomusokeria

Valmista raparperihilloke pesemällä raparperit hyvin. Pilko raparperit pieniksi tasakokoisiksi kuutioiksi. Halkaise vaniljatangot pituussuunnassa ja kaavi siemenet veitsen avulla. Laita halkaistut vaniljatangot ja siemenet kattilaan raparperipalojen kanssa. Lisää joukkoon myös hillosokeri. Keitä hilloketta varovasti sekoitellen, kunnes raparperipalat ovat pehmeitä, mutta pysyvät vielä muodossaan. Siirrä jäähtymään.

Valmista pohja vatkaamalla kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muut ainekset keskenään ja lisää siivilöiden muna-sokerivaahdon joukkoon. Kääntele nuolijalla massa varovasti tasaiseksi. Kaada taikina uunivuokaan tai muuhun sopivaan leivinpaperilla vuorattuun astiaan (esim. irtopohjavuoka halk. 24-26cm) Paista 225 asteessa noin 6-8 minuuttia, kunnes kokeilutikkuun ei jää taikinaa.

Valmista täyte pilkkomalla valkosuklaa pieneksi rouheeksi. Tasoita rouhe levyksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda valkosuklaata 175 asteisessa uunissa 5-10 minuuuttia, kunnes suklaa on vaalean ruskeaa. Anna jäähtyä. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja mascarpone joukkoon. Jatka vatkaamista, kunnes massa on hyvin sekaisin. Lisää vaniljajsokeri ja tomusokeri joukkoon. Pilko halutessasi jäähtynyttä valkosuklaarouhetta vielä pienemmiksi paloiksi, mikäli rouhe on sulanut uunissa kiinni toisiinsa. Lisää valkosuklaarouhe muun massan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Voit jättää pari ruokalusikallista rouhetta syrjään koristelua varten. Lusikoi valmis juustomassa pursotuspussiin. 

Kokoa annoslasiherkut laittamalla sopiva pala kakkupohjaa lasin pohjalle. Lisää nokare raparperihilloketta pohjan päälle. Leikkaa pala pois pursotuspussin päästä. Pursota juustomassaa seuraavaksi lasiin. Lisää vielä päälle nokare raparperihilloketta. Viimeistele sivuun jätetyllä valkosuklaarouheella. 








7 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! 😍Paljonko pohjaan tulee sokeria, perunajauhoa, kaakaojauhetta ja leivinjauhetta?

    VastaaPoista
  2. Moi! Mulla olisi kysymys siitä, että mitä yleiskonetta käytät? Oletko kokenut sen hyväksi, mitkä ovat plussat ja miinukset?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos kysymyksestäsi :)

      Käytössäni on Kitchen Aid yleiskone. Olen pitänyt yleiskoneesta todella paljon. Se on tehoiltaan hyvä ja kone on yllättävän hiljainen käyttää. Yleiskoneessa on myös mahdollista säätää vatkainkorkeutta kulhon tai vatkattavan määrän mukaan. Näin onnistuu myös pienempienkin taikinoiden vatkaus.

      Ainoana miinus puolena voisin sanoa, että raskaimpia taikinoita kuten pullataikinaa vaivatessa yleiskone ikään kuin pomppii pöydällä. Tällöin koneesta on hyvä pitää hieman kiinni, niin vaivauskin onnistuu tuolloin hyvin.

      Toivottavasti tästä oli apua! :)

      Poista
  3. Moikka! Voiko tuon hillokkeen tehdä kuinka paljon etukäteen eli miten säilyy? Kiitos ihanista ja selkeistä ohjeista! Videot on myös selkeitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei pahoittelut en ole huomannut josain syystä kommenttiasi, joten vastaus tulee hieman myöhässä :/ Hillokkeen voi tehdä päivän tai pari aiemmin, säilyy hyvin jääkaapissa :) Kiitos sulle kun kommentoit :)

      Poista
    2. Ei se mitään :) Olin hyvissä ajoin liikenteessä!

      Poista