9.7.2015

JUUSTOKAKKUBROWNIE

Nyt olisi jälleen hieman tuhdimman herkun vuoro. Browniet valmistuvat helposti ja ne on helppo ottaa näin kesällä mukaan esimerkiksi picnikille. Tästä tuhdista herkusta riittää isommallekkin porukalle, sillä jo pienestä palasesta saat itsesi varmasti täyteen. Alunperin lisäsin sokeria browniepohjan lisäksi myös tuorejuustomassaan, jolloin lopputuloksena oli omasta mielestäni makeampaakin makeampi lopputulos. Niimpä tein reseptiin korjauksen, enkä lisännyt tuorejuustomassaan lainkaan sokeria. Tuorejuuston happamuus tassapainoittaa nimittäin mukavasti makeaa browniepohjaa. Älä kypsennä brownieta liikaa, sillä muuten mehukkuus ja koostumus kärsii!

Käykää kaikki vastaamassa Indiedaysin lukijatutkimukseen tästä linkistä: https://fi.surveymonkey.com/s/M8MZ675Vastaamalla kyselyyn voit osallistua myös arvontaan, jossa jaetaan kolme 100 eurron arvoista lahjakorttia sekä 30 kauneustuotepakettia!











































BROWNIE POHJA (vuoan koko 20x30cm)
150g normaalisuolaista voita
125g tummaa suklaata
2 munaa
2,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

JUUSTOKAKKUMASSA
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 keltuaista

Valmista brownie pohja laittamalla pilkottu voi ja paloiteltu suklaa kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa ja voi on sulanut ja seos on tasaista. Ota kattila pois liedeltä. Lisää sokeri joukkoon. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.  Lisää munat yksitellen käsivispilällä sekoittaen. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Lisää taikinan joukkoon ja sekoita hyvin. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja valmista juustokakkumassa. 

Valmista juustokakkumassa vatkaamalla sähkövatkaimella tuorejuusto ja keltuaiset sekaisin. Kaada brownie pohjan päälle. Tee lusikan avulla marmoikuviota niin, että myös brownie-taikinaa jää näkyviin pinnalle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia. Brownie saa olla keskeltä hieman hytkyvää uunista otettaessa, jotta se pysyy mehukkaana ja pehmeänä. Anna valmiin brownien jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Siirrä sen jälkeen brownie vielä jääkaappiin hetkeksi jähmettymään ennen sen leikkaamista paloiksi.  
















































6 kommenttia:

  1. Tämähän näyttää aivan taivaalliselta. Taidanpa kipaista kaupasta suklaalevyn. Kaikki muu tarvittava minulla onkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti leipomuksesi onnistui hyvin! Hyvää kesän jatkoa Kimberly! :)

      Poista
  2. Nam, tämä resepti menee kokeiluun tänään. Mukavan yksinkertaiselta mutta todella herkulliselta vaikuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tämä oli yksinkertainen valmistaa, mutta silti todella herkullinen! :D Toivottavasti browniet onnistuivat hyvin!

      Poista
  3. Minkä kokoiseen vuokaan tää on tehty?

    VastaaPoista