Valmistin viime viikon lakkiaisjuhliin suklaamoussekakkuja. Reseptiin tulee sekä maitosuklaata, että tummaa suklaata. Tumma suklaa antaa kivasti täyteläisyyttä ja makua, maitosuklaan antaessa makeutta! Kakut voi valmistaa jo hyvissä ajoin ja pakastaa. Liivate ei ole reseptissä välttämätön, sillä kakut pysyvät kasassa suklaan ansiosta. Liivate on kuitenkin hyvä lisä, mikäli kakut saattavat seistä esim. juhlapöydässä hieman pidempiä aikoja. Tekemällä kakkupohjasta hieman pienemmän kuin itse moussekakku, niin kakkupohja kätkeytyy kivasti valmiin kakun sisään.
POHJA (hieman pienempi kuin täytteen vuoka, esim. 22cm)
2 kananmunaa
1dl sokeria
0,5dl perunajauhoja
0,5dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
aprikoosihilloa
2 kananmunaa
1dl sokeria
0,5dl perunajauhoja
0,5dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
aprikoosihilloa
TÄYTE (vuoan halk. 24cm)
3 liivatelehteä
200g maitosuklaata
300g tummaa suklaata
5dl vispikermaa
250g mascarponea
2rkl maitoa
tomusokeria
KUORRUTE
KUORRUTE
1,5dl kuohukermaa
150g tummaa suklaata
150g tummaa suklaata
Valmista pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden vaahdon joukkoon. Sekoita nuolijalla tasaisesti. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 225 asteisesessa uunissa 7-10 minuuttia. Jätä pohja jäähtymään.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaat mikrossa tai vesihauteessa ja jätä jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää suklaasula kerman joukkoon samalla vatkaten. Jatka vatkaamista ja lisää mascarpone. Kuumenna maito ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana suklaamassan joukkoon koko ajan sekoittaen. Makeuta tarvittaessa tomusokerilla.
Öljyä ja tomusokeroi irtopohjavuoan reunat. Kokoa kakku suoraan tarjoiluastialle, eli laita irtopohjavuoan reuna tarjoiluastialle ja vuoan sisään pohja. Lusikoi aprikoosihilloa pohjalle. Kaada täyte tiivisti vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
Valmista kuorrute. Rouhi suklaa pieneksi ja laita kulhoon. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada vähitellen suklaarouheen päälle. Sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Irrota jähmettyneestä kakusta varovasti vuoan reunat pos ja valuta kakun päälle jäähtynyt kuorrute. Koristele haluamallasi tavalla.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaat mikrossa tai vesihauteessa ja jätä jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää suklaasula kerman joukkoon samalla vatkaten. Jatka vatkaamista ja lisää mascarpone. Kuumenna maito ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana suklaamassan joukkoon koko ajan sekoittaen. Makeuta tarvittaessa tomusokerilla.
Öljyä ja tomusokeroi irtopohjavuoan reunat. Kokoa kakku suoraan tarjoiluastialle, eli laita irtopohjavuoan reuna tarjoiluastialle ja vuoan sisään pohja. Lusikoi aprikoosihilloa pohjalle. Kaada täyte tiivisti vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
Valmista kuorrute. Rouhi suklaa pieneksi ja laita kulhoon. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada vähitellen suklaarouheen päälle. Sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Irrota jähmettyneestä kakusta varovasti vuoan reunat pos ja valuta kakun päälle jäähtynyt kuorrute. Koristele haluamallasi tavalla.
Tosi ihanan näköinen kakku! Mä käytän usein maitosuklaata ja tummaa suklaata yhdessä juuri tuon takia, että tummasta saa ihanaa vahvaa suklaan makua ja maitosuklaasta saa sitä pehmeyttä ja makeutta :)
VastaaPoistaUpea kakku ja kuulostaa kyllä herkulliselta! :)
VastaaPoistaMoussekakut on kyllä maistuvia! :)
PoistaOih, näyttääpä ihanalta! Mitä tummaa suklaata oot kakkuun käyttänyt, tai lähinnä minkä prosenttista? :)
VastaaPoistaKäytin ihan Pandan tummaa suklaata, noin 50 prosenttista. Toki tummemmalla suklaalla saisi vielä voimakkaamman maun :)
Poistamissä vaiheessa kuorrutus lisätään kakun päälle......
VastaaPoistaLukee ohjeessa siinä kuorrutuksen kohdalla :)
Poista