4.12.2015

HELPPO MANGO-BANAANIJUGURTTIJÄÄTELÖ (ILMAN JÄÄTELÖKONETTA)

Jugurttijäätelöön tarvitset vain banaania, mangoa ja jugurttia! Tämä ei vaadi lainkaan sokeria, vaan hedelmien oma makeus on riittävä. Hassua ajatella, että samat raaka-aineet, joita syödään aamupalalla muuntautuvat täysin uudeksi jälkiruoaksi pakastettuna! Herkuttele tätä siis hyvällä omalla tunnolla milloin vain :) Pakasta jäätelö yhdessä isossa rasiassa, tai useassa annosrasiassa, jolloin voit aina syödä rasian kerrallaan! Jäätelö on parhaimmillaan pehmismäisenä, joten anna jäätyneen massan lämmetä hetki huoneenlämmössä ennen herkuttelua.

JUGURTTIJÄÄTELÖ
500g maustamatonta turkkilaita jugurttia
kokonainen kypsä mango (paino n. 600g)
banaani

Valmista jäätelö. Aloita pilkkomalla mango. Leikkaa molemmilta sivuilta hedelmäliha kiven suuntaisesti. Leikkaa palaset lohkoiksi. Aseta lohkot kuori alaspäin leikkuulaudalle. Poista kuori liu'uttamalla veitsi kuoren ja hedelmäliha välistä. Ota talteen myös jäljelle jäänyt hedelmäliha kiven ympäriltä. Laita kuorettomat mangon palaset ja banaani kulhoon yhdessä jugurtin kanssa. Survo sauvasekoittimella, kunnes massa on täysin tasaista. Kaada massa pakastuksen kestävään rasiaan. Anna jäätelön pakastua mieluiten yön yli tai vähintään 6 tuntia. Voit sekoitella massaa pari kertaa pakastumisen aikana, mutta se ei ole välttämätöntä. 

Anna valmiin jäätelön pehmentyä huoneenlämmössä pehmeäksi ennen tarjoilua. 

Tulevalla viikolla kannattaa vierailla blogissani useasti, sillä tuolloin päivitän viikon jokaisena päivänä uuden reseptipostauksen! Kerron lisää maanantain postauksessa! Hyvää viikonloppua kaikille!
2 kommenttia: