7.12.2015

PIPARISET KINUSKI-SUKLAAPALAT

Muistatteko aikasemmin blogistani kinuski-suklaapalojen reseptin? Ihastuin niihin aivan täysin ja halusinkin varioida niistä jouluisen version. Piparin maut sopivat loistavasti yhteen kinuskin ja tumman suklaan kanssa. Lisäsin aikaisempaan ohjeeseeni mausteita ja piparia. Lisäksi vaihdoin pohjan sokerin fariinisokeriin, joka tuo lisää kinuskista makua! Fariinisokeri tekee pohjasta hieman hauraampaa, joten lisää tarvittaessa taikinan joukkoon hieman vettä. Kaikki rohkeasti kokeilemaan! 

Kuten edellisessä postauksessa kerroinkin jo, niin tällä viikolla saatte joka päivä uuden reseptin! Voitin lokakuun lopulla Indiedaysin Blog Awards -gaalassa ruokablogien kolmannen sijan ja sen myötä Viikon blogi -titelin. Tällä viikolla on oma viikkoni! Linkkaan blogiini reseptien lisäksi mm. Indiedaysin toimituksen tekemän ystävänkirja -osion!


MUROKEKSI 
150g huoneenlämpöistä normaalisuolaista voita
0,5dl fariinisokeria
3dl vehnäjauhoja
ripaus kanelia
ripaus inkivääriä
ripaus neilikkaa
loraus vettä

KINUSKITÄYTE
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria

SUKLAAKUORRUTUS
150g tummaa suklaata
2rkl rypsiöljyä

KORISTEEKSI
piparkakkuja

Aloita valmistamalla murokeksi. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhot ja mausteet lastalla sekoittaen. Mikäli taikina on liian muruista lisää joukkoon hieman vettä. Nosta taikina leivinpaperin päälle ja painele tai kaulitse se noin 5mm paksuiseksi levyksi esimerkiksi neliön tai ympyrän muotoon. Voit kaulia taikinan kahden leivinpaperin välissä, jolloin taikina ei tartu kaulimeen. Paista 180 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia kunnes pinta on saanut hieman väriä. Siirrä valmis pohja jäähtymään.

Valmista kinuskikastike. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Tipauta pari pisaraa kinuskia kylmään veteen. Kinuski on valmista, kun pisara jähmettyy vedessä, eikä leviä. Anna valmiin kinuskin jäähtyä hetken aikaa.

Lisää jäähtynyt, mutta vielä valuva kinuskikastike pohjan päälle. Levitä veitsen avulla kinuski tasaiseksi. Siirrä jääkaappiin suklaakuorrutteen valmistuksen ajaksi.

Valmista suklaakuorrutus. Sulata suklaa. Lisää sulan suklaan joukkoon rypsiöljy hyvin sekoittaen. Anna valmiin suklaakuorrutuksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada jäähtynyt kuorrutus varovasti pienissä erissä kinuskikerroksen päälle aloittaen keskeltä, jotta suklaa ei valu reunojen yli. Levitä varovasti suklaakuorrutetta veitsen avulla reunoja kohti. Lisää piparit pinnalle. Siirrä jääkaappiin jähmettymään. Anna valmiin levyn tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli ennen herkuttelua. Leikkaa terävällä veitsellä valmis levy haluamasi kokoisiksi paloiksi.











































2 kommenttia:

  1. Oih, kuulostaa niin hyvälle ja näyttääkin *slurps* varmaan pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on helppoja tehä ja samalla kertaa valmistuu vaivattomasti useampi palanen tätä herkkua! :)

      Poista