11.12.2015

VIDEO: LAKRITSIMUTAKAKKU

Juuri, kun menin mainitsemaan Indiedaysin ystäväkirjassa inhoamakseni asiaksi kuutiodun ruoan, niin julkaisen tänne oikeasti maailman parhaan mutakakun, jossa käytän nimenomaan kuutioutua lakritsia, hahah! Mutta ehkä juuri nuo kuutioidut lakut saavat   vielä vakuutettua minut siitä, että muukin kuutioutu ruoka on ihan hyvää! Käy toki lukemassa muutkin vastaukset tästä linkistä ;)

Palataanpa takasin aiheeseen! Suklaa ja lakritsi on tosiaan yhdistelmä, joka puuttui blogistani, mutta eipä puutu enää! Pehmeät lakritsipalat sopivat nimittäin täydellisesti suklaiseen mutakakkuun. Uunissa lakritsipaloista tulee entistäkin pehmeämpiä ja ne melkein sulavat muun taikinan joukkoon, nam! Viimeistelin valmiin mutiksen tomusokerilla, kanelilla ja lakritsikuutioilla. Kaneli täydentää itseasiassa aika kivasti makua tuoden samalla jouluista vivahdetta. Tuplaa halutessasi ainesten määrät, mutta muista pidentää samalla myös paistoaikaa. Katso videotutoriaali mutakakun valmistamisesta alempaa!





POHJA (vuoan halk. noin 15-18cm)
75g normaalisuolaista voita
75g tummaa suklaata 
1 kananmuna
0,75dl fariinisokeria
0,75dl vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta
0,5tl leivinjauhetta
1dl pehmeitä lakritsipaloja (fazer)

KORISTELU
tomusokeria
kanelia
lakritsipaloja

Valmista pohja. Laita pilkottu voi, paloiteltu suklaa ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa ja voi on sulanut ja seos on tasaista. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetken aikaa. Lisää kananmuna joukkoon sähkövatkaimella vatkaten. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Lisää kuivat aineet taikinan joukkoon siivilöiden ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi lakritsit. Vuora uunivuoka (halk. 15-18cm) tai irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes kakku on reunoilta hieman kiinteää, mutta keskeltä vielä löysää. Lasivuokaa käytettäessä paistoaika voi olla hiukan pidempi! Anna kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassa. Viimeistele tomusokerilla, kanelilla ja lakritsipaloilla. Tarjoile mutakakku lämpimänä, jolloin se on vielä keskeltä löysää ♥



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti