14.1.2016

LEVYLIHAPIIRAKKA

Tää on ihan parasta lihapiirakkaa, sillä uunissa valmistettuna lihapiirakasta ei tule lainkaan rasvainen! Yhdellä kertaa valmistuu kokonainen pellillinen tätä herkkuja ja kaiken lisäksi tätä voi syödä mihin kellonaikaan tahansa. Lihapiirakka muuttuu helposti ruokaisammaksi, kun sen kaveriksi valmistaa raikkaan salaatin. Oman lihapiirakanpalasen herkuttelen usein mini maustekurkkujen, sinaapin ja ketsupin kanssa. Suosittelen todellakin kokeilemaan, sillä tätä on meidän perheessä valmistettu vuodesta toiseen!
POHJA (pellillinen)
800g lehtitaikinaa (2x400g levyä)

TÄYTE
2dl tummaa puuroriisiä
paistamiseen öljyä ja voita
300g paistijauhelihaa
2kpl sipulia
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
100g ruohosipulituorejuustoa
50-100g juustoraastetta (Emmental)
ruohosipulia
persiljaa

PINNALLE
kananmuna voiteluun
unikonsiemeniä
korppujauhoja


Ota lehtitaikinalevyt ajoissa sulamaan.

Valmista täyte. Keitä riisi suolatussa vedessä paketin ohjeen mukaan. Kuumennna paistinpannu ja lisää loraus öljyä ja nokare voita. Ruskista jauheliha. Jauhelihan ruskistuessa pilko sipuli heinoksi. Lisää sipulit jauhelihan joukkoon ja jatka ruskistamista, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Yhdistä jauhelihaseos ja keitetty riisi keskenään isossa kulhossa. Lisää tuorejuusto joukkoon ja sekoita. 

Kaulitse kaksi lehtitaikinalevyä erillisten leivinpaperien päällä ohueksi, noin pellin kokoisiksi levyiksi. Levitä toiselle levylle riisi-jauhelihatäyte jättäen sentin joka reunalta vapaaksi. Ripottele juustoraastetta oman maun mukaan täytteen päälle. Pilko ruohosipuli ja persilja hienoksi ja ripottele juustoraasteen päälle. Voitele reunat täytteen ympäriltä kananmunalla. Nosta toinen levy kanneksi ja paina haarukalla reunat yhteen joka puolelta. Pistele haarukalla pieniä reikiä pintaan. Voitele vielä pinta kananmunalla ja ripottele unikonsiemeniä ja korppujauhoja. Paista 225 asteisen uunin alatasolla noin 20-30 minuuttia. Lihapiirakka on valmis, kun sen pinta ja pohja ovat kauniin ruskeita.




9 kommenttia:

  1. Tämän reseptin otin samantien talteen! Taidanpa viikonloppuna testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava kuulla! Tuu sitten kertomaan, että mitä pidit! :)

      Poista
    2. Tänään sain testattua! Olipa ihanaa piirakkaa! Teen kyllä toistekin, sen verran hyvin maistui meidän koko perheelle :)

      Poista
  2. Tämä lähtee meillä huomenna testiin :)

    VastaaPoista
  3. Maistui synttärivieraille loistavasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On muuten helppo ruoka vieraille, saa kerralla tehtyä kunnon annoksen! :) Ihan huippua kuulla!

      Poista
  4. Hih, lihapiirakka on aina rasvaista syötävää, sillä lehtitaikina on rasvaa pullollaan. Kerran vuodessa ei silti kaada kenenkään ruokavaliota.

    VastaaPoista