Valmistin jugurttipannacottia brunssille jokunen viikko sitten. Sopivan raikasta, täyteläistä ja samalla kevyttä! Pannacotat on hyvä valmistaa vuorokautta aikaisemmin, jotta ne kerkiävät jähmettymään hyvin. Itse seoksen valmistaminen ei vie kauaa, sillä liivatteet vain sulatetaan kuumaan maitoon ja siinä se suurin piirtein sitten onkin. Ensimmäisellä kerralla hyydytin pannacotat kolmella liivatelehdellä ja ne hyytyivätkin hieman turhankin jämäköiksi. Kaksi liivatelehteä riittää siis loistavasti pitämään jugurttimassan koossa. Passionhedelmän siemenet ovat täydellinen yhdistelmä kevyelle ja raikkaalle jugurttipannacotalle! Nam!
PANNACOTAT (noin 6 pientä annosta)
2 liivatelehteä
3dl maitoa
3dl maitoa
2tl vaniljasokeria/vaniljatanko
0,5dl sokeria
3dl turkkilaista jugurttia
PINNALLE
passionhedelmiä
Valmista pannacotat. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna maito, sokeri ja vaniljasokeri (tai halkaistu vaniljatanko) kattilassa kiehemispisteeseen. Sekoita kuumennuksen aikana. Siirrä kattila levyltä. Lisää kuumaan seokseen puristetut liivatelehdet. Sekoita, jotta liivatteet liukenevat. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kattilan kylmään veteen.
Lisää turkkilainen jugurtti jäähtyneeseen seokseen ja vatkaa käsivatkaimella tasaiseksi. Kaada seos pieniin annosvuokiin. Hyydytä jääkaapissa mielellään yön yli.
Kaavi passionhedelmän siemeniä hyytyneiden pannacottien pinnalle! Nauti!
Panna cotta on tosi hyvää ja toimii varmasti myös jogurttisenakin versiona! :)
VastaaPoistaPannacotta on todella hyvää! :) jugurttinen versio toimi erinomaisesti!
PoistaTämä on varmaan herkkua passionhedelmän mukanaan tuoman kirpeyden ja aromaattisuuden kanssa, nam :)
VastaaPoistaPassionhedelmä oli todella kiva lisä pannacottaan! Se todella toi kivaa tasapainoa kirpeydellään! :)
PoistaPitääkin kokeilla tätä, kun passionhedelmiäkin löytyy kotoa :)
VastaaPoistaKiva, jos kokeilet :) Tosi helppoja valmistaa, mutta niin hyviä! :)
Poista