29.2.2016

MUNAKKAAT MUFFINSSIVUOASSA

Näillä suloisilla uunimunakkailla on mukava aloittaa aamu! Näillä voisi myös herkutella lounaalla runsaan salaatin kera. Massa on ihan perus munakastaikina, eli kananmunia ja maitoa, jonka maustoin pinaatilla ja fetalla. Uunissa kypsentäminen tekee munakkaista todella meheviä ja uuni tuo niihin myös kivasti lisämakua. Muffinssivuoat on hyvä täyttää puolilleen, sillä munakkaat kohoavat uunissa runsaasti. Hyvää alkanutta viikkoa kaikille! 

MUNAKKAAT  10-12 kappaletta
6 kananmunaa
1dl maitoa
suolaa
pippuria
noin 1tl paprikajauhetta
puolikas nippu ruohosipulia
puolikas nippu persiljaa

noin 1dl fetajuustoa 
noin 1dl pakastepinaattia (sulatettu ja valutettu)

Valmista munakkaat. Riko kananmunien rakenne rikki vispilällä. Lisää joukkoon maito, suola, pippuri ja paprikajauhe. Sekoita. Hienonna persilja ja ruohosipuli, lisää seoksen joukkoon. Voitele muffinssipellin kolot huolellisesti voilla. Jaa seos tasaisesti vuokiin jättäen kohoamisvaraa. Lisää jokaiseen keskelle murennettua fetaa ja pinaattia. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes munakkaat ovat saaneet väriä ja ne ovat keskeltä kypsiä. Herkuttele!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti