24.2.2016

VIDEO: SOKERIPITSI

Sain Unelmakakut.fi -verkkokaupasta testattavaksi italialaisen Wonder Cakes -sarjan sokeripitsiaineita valkoisessa ja mustassa värissä. Lisäksi sain  aivan ihanan kuosisia sokeripitsimattoja ja raapan, jolla saa kätevästi levitettyä pitsiainetta siihen tarkoitetulle silikoniselle alustalle. Sokeripitsillä koristelet niin kakut kuin kuppikakutkin ja pikkuleivät! Pitsin voi kiinnittää kakkuihin ja muihin herkkuihin vedellä tai tipalla pikeeriä. Valmistaminen on helppoa ja nopeaa, sillä pitsi kuivuu uunissa noin vartin verran. Katso alempaa video sokeripitsin valmistuksesta! Yllätyin todella siitä miten siististi uunista tullut sokeripitsi irtosi muotistaan. Sokeripitsiä on tärkeää kuivattaa uunissa riittävän pitkään, jotta sen saa helposti irti  silikonimatosta. Oikein kuivunut sokeripitsi irtoaa helposti mattoa taivuttamalla. Mikäli pitsi on irroitettaessa vielä venyvää ja tahmaista, niin anna sen kuivua uunissa vielä hetken aikaa. Älä kuitenkaan kuivata pitsiä liikaa, jotta elastisuus säilyy.

Joissain ohjeissa kehotetaan laittamaan kaksi kerrosta sokeripitsiainetta, eli uunista tulleen pitsin päälle levitettäisiin vielä toinen kerros ja se vielä uudestaan uuniin. Wonder Cakesin pitsiaineella sain kuitenkin aikaiseksi tukevan pitsin jo pelkästään yhdellä kerroksella. Plussaa myös siitä, ettei pitsin tekoon tarvita kuin jauhetta ja vettä, sillä joillain merkeillä aineen joukkoon lisätään erikseen vielä paketin mukana tullutta nestettä.

Eri merkeillä saattaa olla hieman erilaiset ainessuhteet, joten tarkistathan tarkan reseptin aina pakkauksesta.


Postauksen tuotteet saatu: Unelmakakut.fi


4 kommenttia:

 1. Hienosti onnistuit! Innostaa varmaan toisiakin kokeilemaan tulevan kevään (juhla)kakkuihin.

  Tuo uunissa olon jälkeen vielä toinen kerta ja uuniin takaisin kuului tosi oudolta ohjeelta. Ehkä joku on kääntänyt/ymmärtänyt väärin.....Toki ensimmäisillä kokeilukerroilla saattaa levityksessä jäädä koloja varsinkin jos hoppuilee tai raappaa painavalla kädellä jää ohut helposti rikkoutuva kerros, niin toinen kerta eri suuntaan levitys saattaa olla paikallaan - ennen uunia.
  Massa kuivuu mukavasti myös yön yli pitsimatollaan ja antaa kauniin tuloksen.
  Terkuin n-h

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekaan koskaan kokeillut tuota yön yli kuivattamista! Täytyy jossain kohtaa kokeilla myös sitä! :)

   Poista
 2. Olen jostain nähnyt kun pitsiliinan reunaa kaulitaan mantelimassan tai sokerimassan päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sokeripitsimatolla saa kauniita kuvoita kaulimalla sitä massan päällä :)

   Poista