13.2.2016

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ - FRANGIPANETORTUT

13.2.2016, kello on 0:07 perjantain ja lauantain välisenä yönä, kun kirjoitan tätä postausta. Tajusin nimittäin juuri, että ystävänpäivähän on jo päivän päästä, kääk! Täällä mä istun koneella kirjoittamassa postausta, jotta saan sen teille julkaistua heti lauantaina. Ekana pitää kuitenkin vielä käydä kaupassa hakemassa Nutellaa. Unohdin nimittäin kauppareissunkin perjantaina!  

Rakastan nutellaa ja mielestäni se sopii juhlaan kuin juhlaan. Nutellaa oli siis saatava näihin leivonnaisiin ystävänpäivän kunniaksi!  Leivoin pieniin annosvuokiin frangipanetorttuja. Tähän alkujaan ranskalaiseen torttuun tulee muropohja ja täytteeksi mantelijauhoista, kananmunista ja voista valmistettu täyte. Voit oikaista käyttämällä valmista muorotaikinaa. Itse muokkasin perinteistä versiota lisäämällä  taikinaan vielä nutellaa ja marjoja. Nutellaa ja marjoja löytyy torttujen pinnasta ja yllätyksenä myös niiden sisältä.

Näillä mehevillä ja maukkailla leivonnaisilla haluan toivottaa kaikille teille oikein ihanaa ystävänpäivää! Viettäkää mahtava viikonloppu!

POHJA (4 pientä piirakkaa)
n. 100g murotaikinaa (kaupan tai itse tehty) itsetehtyyn linkki tästä
n. 4tl nutellaa

TÄYTE
25g huoneenlämpöistä voita
1rkl sokeria
kananmuna
1dl mantelijauhoa
(pakaste)mustikoita

KORISTELU
Nutellaa (resepti itse tehtyyn, tästä)
(pakaste)vadelmia

Valmistele pohja. Kaulitse murotaikina ohueksi levyksi. Ota muotin tai lasin avulla levystä pyöreitä paloja, jotka ovat vähän isompia kuin piirakkavuoat. Painele kevyesti palaset vuokien pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohjiin reikiä. Levitä nutellaa noin teelusikallinen jokaisen piirakan pohjalle. Siirrä sivuun täytteen valmistuksen ajaksi.

Valmista täyte. Vaahdota hetki voita ja sokeria sähkövatkaimella. Lisää kananmuna joukkoon ja jatka vatkaamista. Lisää myös mantelijauhe. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi täytettä pohjien päälle. Jätä täytteelle hieman kohoamisvaraa. Ripottele mustikoita täytteen päälle. Paista 180 asteisen uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet pohjasta ja päältä hieman väriä. Tarkkaile paistoa jo 15 minuutin jälkeen! Anna valmiiden torttujen jäähtyä.

Koristele jäähtyneet tortut. Kuorruta torttujen pinta nutellalla ja viimeistele vadelmilla. Herkuttele!





4 kommenttia:

  1. Kaunis ja tyylikäs yhdistelmä, kuten sinun luomukset aina! Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  2. Niiiin herkun näköisiä :) Mitä luulet, voisiko täytteen mantelijauhon korvata jollain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä hasselpähkinäjauhe voisi toimi myös. En kuitenkaan usko, että mantlijauheen voisi korvata esim. vehnäjauhoilla ym. sillä mantelijauhe antaa tortulle makua ja tekee täytteestä koostumukseltaan oikean! :)

      Poista