2.2.2016

VIDEO: RUNEBERGINTORTUT

Heippa taas! Halusin tulla jakamaan kanssanne helpon runebergintorttureseptin. Tällä reseptillä valmistuu oikeasti maailman parhaat runebergintortut, eikä resepti vaadi edes punssia tai muuta alkoholia. Tortuista tulee todella kuohkeita, kunhan muistaa vaahdottaa voita ja kananmunia tarpeeksi kauan. Älä paista torttuja liikaa, jotta mehevyys ei katoa! 

Resepti on alkujaan otettu Huomenta Suomi -ohjelman reseptikirjasta vuodelta 1991. Tuolla kyseisellä reseptillä meidän perhe on aina valmistanut ja tulee varmasti aina valmistamaan runebergintortut. Sen verran hyvästä reseptistä on kyse! Valmistin tortut paperisiin muffinssivuokiin muffinssipellillä. Kaapista kyllä löytyisi myös oikeat runebergintorttuvuoat, mutta mun mielestä runebergintortut on yhtä kivoja ellei kivempiakin tälläisinä matalina versioina. Mitä mieltä te ootte? Innostuin muuten myös kuvailemaan teille pienen videon kyseisten herkkujen valmistamisesta. Video löytyy ensimmäisen kuvan alapuolelta.

TAIKINA (n.12kpl) 
150g huoneenlämpöistä normaalisuolaista voita
1,5dl sokeria
2 kananmunaa
1,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1dl mantelirouhetta
1dl keksin muruja
1dl kermaviiliä

PINNALLE
vadelmahilloa
valkoista pikeeriä (sokerikuorrutetta)

Valmista taikina. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat ja jatka vatkaamista useiden minuuttien ajan, kunnes vaahto on ilmavaa ja vaaleaa. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Lisää samalla myös mantelirouhe, keksin murut ja kermaviili. Kääntele lastalla varovasti taikina tasaiseksi. Aseta paperiset muffinssivuoat muffinssipellin koloihin. Lusikoi taikinaa vuokiin. Paista 175 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. kunnes kokeilutikkuun tarttuu enää muutama murunen. Anna torttujen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Viimeistele tortut hillolla ja pikeerillä.


4 kommenttia:

  1. Hyvän näköisiä leivoksia! Ja kiva kun on helppo resepti! :)Onkohan nämä vähän muffinssin -kaltaisia?

    annekatariina.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, nää on ehkä hieman enemmän muffinssimaisempia kuin perinteiset runebergintortut! :))

      Poista
  2. Herkullisen näköisiä runebergejä! Vasta kirjoittelin omaan blogiini, että runebergintortut ovat nimenomaan mukavampia matalampina, koska silloin hilloa ja kuorrutetta tulee suhteessa enemmän. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Totta, matalampina versioina hillon, kuorrutteen ja pohjan suhde on parempi! :)

      Poista