23.3.2016

PASSIONHEDELMÄ-SEMIFREDDO

Heippa! Pääsiäiseksi sopii loistavasti tämä passionhedelmältä maistuva raikas semifreddo. Passionhedelmän maku on ihanan voimakas ja hedelmäliha värjää luonnollisesti massan kauniin keltaiseksi. Söin tästä itse varmaankin puolet  yhdellä kertaa ja muutkin syöjät kehuivat tätä kovasti, suosittelen siis testaamaan!

Semifreddo on italiaa ja tarkoittaa puoliksi jäätynyttä. Rakenne on aivan jäätelön kaltainen, kermainen ja täyteläinen, mutta tekotapa eroaa normaalista jäätelöstä. Semifreddoon vatkataan kuohkea muna-sokerivaahto vesihauteessa, jolloin kananmunat kypsyvät samalla. Valmis massa kaadetaan vuokaan ja sen annetaan jähmettyä pakkasessa useamman tunnin ajan. Semifreddo on täydellistä, kun sen on antanut hetken aikaa pehmetä huoneenlämmössä ennen tarjoilua. Tuolloin se on reunoilta aivan kuin pehmistä ja keskeltä taas jäätelömäistä, nam! 

SEMIFREDDO
2 kananmunaa
keltuainen
1dl sokeria
4dl vispikermaa
1,5dl passionhedelmän lihaa (noin 9 isoa passionhedelmää)

10kpl digestive-keksiä

Aloita valmistaminen. Laita kananmunat, keltuainen ja sokeri kulhoon vesihauteeseen. Kulhon pohja ei saa koskettaa veden pintaa. Vatkaa kananmunia ja sokeria vesihauteessa sähkövatkaimella tai käsivatkaimella noin 5-10 minuuttia, kunnes vaahto on todella kuohkeaa ja vaaleaa. Kuuma vesihaude kypsentää kananmunat hellästi vatkauksen aikana. Veden ei tarvitse kiehua, melkkä höyry ryyttää kypsentämään kananmunat. Ota valmis vaahto pois vesihauteesta ja jätä jäähtymään. Vatkaa vispikerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää passionhedelmät joukkoon. Kääntele myös varovasti muna-sokerivaahto kerman joukkoon. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun pitkään leipävuokaan. Murenna päälle digestivekeksejä. Anna jäätyä pakastimessa mielellään yön oli. Kumoa valmis semmifreddo tarjoiluastialle ja anna pehmentyä vähintään 15-20 minuuttia ennen tarjoilua.


  



6 kommenttia:

  1. oikea muoto suomeksi on passiohedelmä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän sen voi kirjoittaa ihan kummalla tavalla vain. Netissä ja resepteissä esiintyy molempia nimiä :)

      Poista
  2. Mitä muuta voisi käyttää kuin passiohedelmää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen voi korvata esimerkiksi mangopyreellä! Vadelmasurvoksesta tulisi varmasti ihanan makuinen myös! :)

      Poista
  3. Minkä lämpöistä vesihauteen veden kuuluisi olla? Näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. veden ei tarvitse kiehua, jotta munat eivät kypsy liian nopeasti. Höyryävä vesi riittää! :)

      Poista