26.7.2016

BANAANI-PÄTKISKÄÄRETORTTU

Sivupalkissa Kategorialuettelossa kääretortun kohdalla on vain yksi resepti koko mun blogihistorian ajalta, eikä se itse asiassa ole edes oikea kääretorttu, se on marenkirulla. Jostain syystä mun ei vaan tee ikinä mieli leipoa kääretorttua, vaikka tykkäänkin syödä niitä! 

Kaikki lähti siiitä, kun kävin Tammiston Confetissa ja sain sieltä mukaani erikoistyllan, jolla saa pursotettua kukkia, linkki edelliseen postaukseen (näyttävä kukkapursotus). Ajattelin tuon kukkapursotuksen näyttävän hienolta pitkänomaisessa muodossa, joten päädyin kuin päädyinkin tekemään mun ekan kääretortun, sitten lukion ekan luokan. Ehkä tästä lähtien täällä alkaa näkymään enemmän kääretorttuja! 

Mun ei todellakaan tarvinnut kauaa miettiä täytettä, sillä halusin ehdottomasti käyttää banaania, pätkistä ja kermavaahtoa. Pienempänä äiti täytti kääretortun usein tuolla makuyhdistelmällä ja se oli ihan parasta. Voin sanoa, ettei täytekombo pettänyt tälläkään kertaa, kehuja tuli kovasti. Kaakaopohja viiimeistelee muuten maut täydellisesti. Kokeilkaa ihmeessä täytettä kääretortun lisäksi esimerkiksi suklaakakkuun <3


Kääretorttupohjasta tuli jotenkin ihan todella kuohkea ja pehmeä. Tein pohjan mun luotto-ohjeellani, eli laitoin kaikkia aineksia saman verran, aivan kuin kakkupohjaa tehdessä. Meijän uuni on ehkä joitain uuneja leveämpi (pellin koko 44x36cm), joten käytin viisi kananmunaa pohjaan ja siitä tuli silti todella paksu. Pienemmälle pellille riittää varmasti neljä munaa, jolloin pohjasta tulee hieman ohuempi ja se on helppo rullata.

POHJA 
4-5 huoneenlämpöistä kananmunaa
sokeria
jauhoja (1/3 vehnäjauhoja, 1/3 perunajauhoja, 1/3 kaakaojauhetta)
0,75 tl leivinjauhetta

TÄYTE
4 dl vispikermaa
2 pussia pätkiksiä ( yksi pussi 140 g)
2 isoa kypsää banaania

KORISTELU

Valmista pohja: Mittaa munat lasiin, mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria ja kolmanteen lasiin saman verran jauhoja (1/3 osaa jokaista). Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi pysyväksi vaahdoksi usean minuutin ajan. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sihtaa muna-sokerivaahdon joukkoon. Kääntele hellästi nuolijalla taikina tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 6-10 minuuttia. Pohja on valmis, kun kokeilutikkuun ei jää taikinaa ja pohja irtoaa leivinpaperista. 

Laita pöydälle pellin kokoinen pala leivinpaperia ja ripottele siihen ohut kerros taloussokeria. Kumoa kääretorttupohja siihen. Poista varovasti paistossa käytetty leivinpaperi kääretorttupohjasta. Kastele tarvittaessa talouspaperi vedellä ja sivele leivinpaperia sillä, jotta se irtoaa siististi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa veitsellä pätkikset pieneksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Levitä täyte jäähtyneen pohjan (pohja ei saa odottaa liian kauaa, jotta se on helppo rullata) päälle jättäen leveämpään reunaan parin sentin kaistaleen ilman täytettä. Siivuta banaanit ohueksi täytteen päälle. Rullaa kääretorttu tiukaksi rullaksi aloittaen täytetystä leveästä reunasta. 

Koristele kääretorttu erillisen ohjeen mukaan.






8 kommenttia:

  1. Oi nam!!! Tätä haluun kokeilla! Me ollaan pienenä aina tehty unelmatorttua johon tulee banaanitäyte, sekin tosi hyvää, mut ahh kun lisää vielä pätkiksiä! Ja ihana koristelu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Banaani kuulostaa hyvältä myös unelmatortun välissä :) Kokeile ihmeessä lisätä joukkoon myös pätkiksiä!

      Mukavaa loppukesää Mikaela! :)

      Poista
  2. Samoin, kiitti paljon ohjeesta.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  3. Ohje vaikuttaa super ihanalta! Mutta kysynpä tässä, sulla näyttäää olevan tehokas monitoimikone, mikä malli mahtaa olla kyseessä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkotatko sitä monitoimikonetta, jota käytin esimerkiksi Nutella-videolla? Se on Kenwoodin monitoimikone, joka on varmaankin jo 7 vuotta vanha, mutta toimii tosi hyvin. Löysin koneesta mallinkin: fpm 270 :)

      Poista
    2. Joo just sitä tarkotan! Kiitos paljon vastauksesta :)

      Poista