9.7.2016

KINKKUPIIRAKKA (leivontavideo)

Tää on sellanen piirakka, joka maistuu varmasti jokaiselle, joka vaan syö lihaa. Perusraaka-aineista, kuten kinkusta, purjosta ja yrteistä saa ihan tosi maukkaan piirakan. Itse tehty murea pohja kruunaa kokonaisuuden, yks parhaista piirakkaresepteistä ihan ehottomasti. Piirakka on ihan parasta uunituoreena, sillon se on vielä lämminta ja ihanan mehevää. Jos laitat piirakan jääkaappiin, niin anna sen vähintään lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua tai halutessasi laita se uuniin hetkeksi lämpiämään. Lisukesalaatti sopisi loistavasti piirakkapalan kylkeen. 

kinkkupiirakka
POHJA (vuoan halk. 25cm)
100g kylmää normaalisuolaista voita
220g vehnäjauhoja
1dl juustoraastetta (emmental)
1 kananmuna
(ripaus suolaa)

TÄYTE
noin 20 cm pala purjoa +öljyä paistamiseen
300 g palvikinkkua
2 dl kermaa
1 dl maitoa
3 munaa
120g smetanaa
1 dl juustoraastetta (emmental)
puolikas ruukku ruohosipulia/persiljaa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
0,5 tl paprikajauhetta

KORISTEEKSI
tuoreita yrttejä

Valmista pohja: Laita kulhoon pilkottu voi ja vehnäjauhot. Nypi sormilla tasaiseksi taikinaksi. Lisää juustoraaste sekä kananmuna. Älä vaivaa, tee vain taikinasta kiinteää! Laita kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.

Valmista täyte: Halkaise purjo pituussunnassa ja huuhtele puolikkaat hyvin. Pilko sitten ohueksi suikaleeksi ja kuullota pannulla öljyn kanssa. Jätä jäähtymään. Sekoita kerma, maito, smetana, juustoraaste ja munat keskenään. Pilko kinkku pieneksi ja lisää joukkoon. Lisää myös kuullotettu purjo ja hienonnetut yrtit ja mausteet. 

Kaulitse kylmettynyt taikina ohueksi levyksi ja painele se piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reinoille. Leikkaa ylimääräinen taikina pois reunoilta. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa alatasolla noin 40 minuuttia kunnes pinnassa on kaunis kullanruskea väri ja piirakan täyte tuntuu melko kiinteältä ( keskusta saa olla hieman tutisevaa). Koristele halutessasi valmis piirakka tuoreilla yrteillä.
kinkkupiirakka
kinkkupiirakka
  




2 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta ohjeesta! :) Tein oman versioni broilerista: http://jauhopussi.blogspot.fi/2016/07/broileripiirakka.html

    VastaaPoista