16.7.2016

NOPEA KESÄKAKKU (leivontavideo)

Jääkaapissa asusteli yksinään viimeinen purkki itse tehtyä Nutellaa ja halusin hyödyntää sen leivontaan. Kokosin nopean kakun yksinkertaisista aineksista - marjoista, kermavaahdosta ja Nutellasta. Ai, että tuli hyvää! 

Kakku ei ole lainkaan liian tuhtia kuohkean pohjan ansiosta ja Nutellan pähkinäisyys ja vaniljakermavaahto oli ihan passeli valinta tukemaan marjojen raikasta makua. Kakussa ei ole sen enempää mitään hienouksia tai monimutkaisuuksia, viidessä minuutissa kaikki vain kasaan ja lopputulos onkin yllättävän näyttävä juhlapöytäänkin sopiva kakku! Alempana on vielä video kakun kokoamisesta,

Kakkupohja on tehty tällä täydellinen kakkupohja ohjeella, jossa kaikkia aineksia tulee saman verran. Linkistä löytyy myös video kakkupohjan teosta. Tähän kakkuun tein kaakaokakkupohjan, joten korvasin 1/3 osaa jauhoista kaakaojauheella.








Videotutoriaali:
POHJA (15cm vuoka)
3 huoneenlämpöistä kananmunaa
sokeria
jauhoja (1/3 vehnäjauhoja, 1/3 perunajauhoja, 1/3 kaakaojauhetta)
0,5tl leivinjauhetta

TÄYTE
0,5 dl kuohukermaa
1 dl itse tehtyä Nutellaa (huoneenlämpöistä)

3 dl vispikermaa
1rkl vaniljasokeria
(tomusokeria)

tuoreita mustikoita/vadelmia/kirsikoita

KOSTUTUS
maitoa
vaniljasokeria

Valmista pohja: Mittaa munat lasiin, mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria ja kolmanteen lasiin saman verran jauhoja (1/3 osaa jokaista). Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi pysyväksi vaahdoksi usean minuutin ajan. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sihtaa muna-sokerivaahdon joukkoon. Kääntele hellästi nuolijalla taikina tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kakkupohja on valmis, kun kokeilutikkuun ei jää taikinaa. Anna pohjan jäähtyä ennen vuoan irroittamista.
                  
Valmista täyte: Kuumenna kuohukerma kiehumispisteeseen. Lisää Nutella joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jätä jäähtymään. Vaahdota vispikerma kovaksi vaahdoksi, lisää vaniljasokeri. Makeuta halutessasi tomusokerilla.

Halkaise kakkupohja kahteen osaan. Aseta ensimmäinen kakkukerros tarjoiluastialle ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä Nutella-kuohukermaseosta tasainen kerros. Lusikoi kermavaahtoa Nutellakerroksen päälle ja lisää tuoreita marjoja. Sipaise vielä kermavaahtoa marjojen päälle tarttumapinnaksi. Nosta toinen kakkukerros ja paina se kevyesti paikalleen. Kostuta pohja, levitä jälleen Nutellaa ja kermavaahtoa. Viimeistele marjoilla. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa hetken aikaa ennen tarjoilua.


   




2 kommenttia: