27.12.2012

Pienelle ihmiselle kakkua

Kakussa oli täytteenä kirsikka-vadelmahilloa, kermaa ja vaahdotettua suklaaganachea. Tähän kakkuun halusin kokeilla itselleni uutta kuviointia. En kuitenkaan ollut siihen täysin tyytyväinen, mutta tykkäsin kuitenkin sen ulkonäöstä ja ensikerralla kokeilenkin hieman toista tapaa, jotta saisin pursotukset täysin samaan linjaan ja saisin ne täysin samalle etäisyydelle toisistaan. Pursota pallo ja litistä ja vedä se palettiveitsellä, sitten pursota uusi pallo edellisen hännän päälle ja litistä ja vedä taas. Jatka kunnes koko kakku on kuorrutettu. 






12 kommenttia:

  1. Onpas täällä blogissa kaikkea ihanaa! =) Kiva kun vierailit blogissani. Linkitän sinut sinne ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! kiva kun lisäät minut listoihisi. Sain juuri tehtyä oman linkkilistan, joten lisäämpä sinut siihen myös saman tein:)
      VastaaPoista

      Poista
  2. Täyte kuulostaa herkulliselta ja koriste on todella suloinen! :) Kiitos myös pursotusideasta, pitääpä kokeilla joskus itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonain päivänä voin laittaa täytteen tarkan reseptin tänne, mutta ensiksi minun täytyy vielä hieman hioa myöskin sitä, sillä hillon koostumukseen en ollut täysin tyytyväinen.:)

      Poista
  3. Vau! oot tosi taitava! milloin aloit kiinnostua leipomisesta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Olen pienestä asti tykännyt laittaa ruokaa ja leipoa. Mutta ehkä 13-vuotiaana aloin leipoa ihan kunnolla :)

      Poista
  4. Jossain toisessa blogissa olikin tähän pursotustyyliin ihan kuvalliset ohjeet. Piti jo silloin kokeilla, mutta on unohtunu.Kiitos muistutuksesta ;) Mistä sä olet tän pursotustyylin löytäny? Mä en enää muista mikä blogi se oli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maikkuli: jotain englanninkielistä blogia selasin ja sieltä silmään tarttui tuollainen:)

      Poista
  5. Kakun reunus on kiva....suomalaisissa blogeissa ainakin täällä on kyseistä tapaa käytetty http://kakkukatrin.blogspot.fi/2012/08/hibiscus-kakku.html

    Mulla on vielä kokeilematta, vaan joskus sitten... hyvää alkanutta vuotta 2013 Sinulle.

    VastaaPoista
  6. Kuinka paljon kermaa koko kakun (24cm halkaisijaltaan) koristeluun menee tällä tyylillä? :) Hieno blogi sinulla! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Kermaa on hyvä varata 6dl. Uskon että kerman pitäisi riittää, tietysti riippuu pursotuksen paksuudesta ja kakun korkeudesta. :)

      Poista