8.1.2013

Taivaallinen juustokakku passionilla ja mangolla, lisäksi linkkilistan päivitys!

Jos haluat, että lisään sinut linkkistaani, niin jätä kommettia tähän postaukseen. Minut saa linkittää myös.

Tämä juustokakku on helppo valmistaa ja on ihanan raikas ja pehmeä ja erittäin maistuva! Tuo kesän mieleen ainakin minulle. Ohje on aika iso, sillä vuoka johon kakun tein oli halkaisijaltaan 26cm. Ohjeen voi hyvin puolittaa. Pohjaksi tein gluteiinittoman kahden munan vaalean kääretorttupohjan. Ohjeessa käytän passionsiirappia. Se on todella hyvää ja sitä myydään lasipulloissa. Stockmannin herkusta olen tainnut omani ostaa. Sillä voi maustaa myös esim. kermavaahdon tai nauttia jäätelon kanssa. Suosittelen! 


Täyte
7liivatelehteä
450g  maustamatonta tuorejuustoa
5dl vispikermaa
1dl sokeria
6mango pilttiä
4 kypsää passionhedelmää
3 rkl passionsiirappia tai muuta nestettä esim. appelsiinimehua

Kiille
3dl laimentamatonta mustaherukkamehua (sokeroitua)
1dl vettä
6liivatetta

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa sekaisin. Kaavi passionin hedelmälihat ja puserra siivilän läpi, jotta siemenet jää pois. Lisää tuorejuustoseokseen yhdessä mangopilttien kanssa. Kuumenna passionsiirappi tai muu neste ja liota liivatteet siihen. Jäähdytä hetki ja vatkaa hyvin tuorejuustoseoksen kanssa.     

Kakun kokoaminen. Vuoka oli siis halkaisijaltaan 26cm. Laita kakkupohja reunakalvolla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle, jos haluat pohjan piiloon, niin tee siitä hiukan pienempi kuin vuan koko on. Kaada täyte ja kopauta pari kertaa pöytää vasten, jotta massa asettuu tiiviisti vuokaan. Laita kylmään vähintään kolmeksi tunniksi ennen kiilteen lisäämistä.

Tee kiille kakkuun. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta mehu ja vesi kattilassa ja lisää liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi ja anna seoksen jäähtyä. Seos saa muuttua myös hieman jämäkämmäksi, mutta vain vähän, jotta kaadettaessa se levittyy kuitenkin kauniisti. Kaada kiille varovasti lusikan kautta juustokakun päälle ja anna jähmettyä mieluusti yön yli. 

Koristelu kakku haluamallasi tavalla ja aseta tarjolle. Huomioi kuitenkin se, että marsipaani-ja sokerimassakoristeet saattavat vettyä kiilteen päällä helposti. Itse laitoin kukkien alle sulatettua valkosuklaata, jotta se eristäisi kukkia edes hiukan ja ne pysyisivät kauniin näköisinä pidempään. 

17 kommenttia:

  1. Onpa kaunis ja herkullisen näköinen kakku! Passionsiirappia pitääkin lähteä etsimään... kuulostaa hyvältä :)

    VastaaPoista
  2. Noista raaka-aineista ei voi tulla muuta kuin todella hyvää!

    VastaaPoista
  3. Tämä kuulostaa todella hyvältä, pakko kokeilla pian :) Kiitos yksityiskohtaisesta ohjeesta!

    VastaaPoista
  4. Jestas kuinka taitava leipuri olet vaikka olet vielä niin nuori! Selailin läpi joitakin kuvia ja ymmärrän hyvin toiveesi leipurin ammatista, uskomattoman kauniita kakkuja ja kaikkea :))

    Kiitos vierailusta blogissani. Jos sopii, lisään sinut listalleni jotta löydän tänne uudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tinuski kovasti! Saat toki lisätä minut listallesi, minäkin lisään sinun blogisi omaani:=

      Poista
  5. Tosi hieno kakku! Lisään sinut blogilistaani jos vaan sopii :)

    VastaaPoista
  6. Eksoottiset makuvalinnat, mutta varmasti aivan super hyvää! Lisään tämän kakun mm. siihen listaani, mitä pitää leipoa kauniina kesä/kevätpäivänä :D Olen tainnut sinut jo lisätä blogilistaani aikaisemmin, olisi hienoa jos liäisit minut omaasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun lisäsit mut! Mäkin lisään sun blogisi luettelooni :)

      Poista
  7. Todella kivanoloinen blogi ja ihania reseptejä! Ja linkitetty ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun lisäsit mut :) mä lisään sut omaan listaani:)

      Poista
  8. Hei.
    Aloittelin tässä vähän aikaa sitten omaa blogia, jonne linkitin sinun blogisi :)
    Tulen nimittäin varmasti jatkossa nappaamaan täältä joitain ideoita omiin tekeleisiini :D
    Oma blogini löytyy osoitteesta: http://sakura-cakes.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun jätit kommentin! Tulenkin kurkkaamaan blogiasi!

      Poista
  9. Hei! Ihana blogi sinulla, upeita kakkuja, jotka varmasti myös maistuvat hyville. Olet kyllä lahjakas! :) Linkitin sinut listaani, täytyy kokeilla jotain ihanaa reseptiäsi kun tulee tilaisuus! :)

    VastaaPoista