15.1.2013

Voiton pikkuleivät

Isosiskoni muodostelmaluistelujoukkue oli kisamatkalla Sveitsissä ja tuomisina kotiin oli kultamitalit! Halusin leipoa heille jotain, kun he tulivat kotiin. Mitään kauhean monimutkaista en kerinnyt väsäämään, sillä tieto voitosta tuli sunnuntai-iltana ja maanantai-iltana tytöt jo saapuivat Suomeen takaisin. Pistin aivonystyräni toimintavalmiuteen ja ankara miettimistuokio alkoi... Sain idean, että tekisin täytettyjä pikkuleipiä sydämen muotoisella keskiosalla, mutta sitten ajattelin, että se olisi ollut liian tylsä ja tavallinen vaihtoehto. Vielä hetken pohdittuani, sain loistavan idean: Kultamitalit! Teinkin sydämen sijaan keskelle ykkösen. 


Mitään erillisiä muotteja minulla ei ollut. Käytin tartalettivuokaa muottina ja leikkasin paperista ykkösen, jonka avulla kopioin ne kekseihin. Yllättävän hyvin toimi tälläinen hätäratakaisu.


Nämä valmistuvat hetkessä ja ovat mukavan makuisiakin. Keksit ovat ihan perus murotaikinaa ja sisällä mansikkamarmeladia. Olisin voinut korvata mansikkamarmeladin esim. aprikoosimarmeladilla, jotta ne olisivat olleet vielä kultaisempia, mutta mielestäni tuo punainen väri toi paremmin ykkösen esiin.


ONNEA KOKO JOUKKUEELLE, VALMENTAJILLE JA HUOLTAJILLE!

15 kommenttia:

 1. Isosiskosi joukkueineen oli varmasti otettu tuon herkkukorin nähdessään. Hieno idea! :)

  VastaaPoista
 2. Todella hieno idea! Näistähän saa kivoja myös lasten synttäreille. Kiitti vinkistä, meillä maaliskuussa 2v juhlat.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marsipaanipossu, Piparipulla ja Herkkuhovi! Kiitos paljon ja mukavaa, että idea oli teistäkin kiva! Tytöt kyllä tykkäsivät kovasti =D Jep, näistä saa samalla idealla tehtyä vaikka mitä numeroita tai halutessaan keksiin voi laittaa vaikka kirjaimenkin :)

   Poista
 3. kiitos paljon :)!! oli tosi hyviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anonyymi! Kiva, että maistui, kuka lie sitten teistä oletkaan :D

   Poista
 4. Samaa mieltä olen kuin muutkin kommentoijat: aivan mahtava keksintö, vau! Täytyypä sujauttaa idea korvan taakse talteen, jos vaikka tulee joskus mitaleille tarvetta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin itsekin siitä ,että nämä onnistuivat näin hyvin! Oli kiva kun jätit mukavan kommentin :)

   Poista
 5. Kiitos ideasta! Tein näitä tyttären 1v juhliin ja olivat tosi herkullisia :)

  VastaaPoista
 6. Näyttääpä herkullisilta!

  VastaaPoista