6.8.2013

Rippijuhlan marsipaanikakut

Oli ilo valmistaa makeat herkut hyvän ystäväni rippijuhliin. Olemme tunteneet toisemme ainakin 13-vuotta, ellei jopa enemmänkin, ja siksi tuntui hienolta saada pyyntö valmistaa kakut. Juhliin tein marsipaanikuorrutteisia kakkuja, yhden suklaakakun sekä macaron-leivoksia. Aloitan marsipaanikakuista ja muut leipomukset päivitän blogiini hieman myöhemmin.

Tein siis kaksi valkoisella marsipaanilla kuorrutettua  täytekakkua. Kakussa on vaalea pohja ja täytteenä passionhedelmää ja mansikkaa. Marsipaania eristää ohut kerros sokerikreemiä. Koristeet ovat sokerimassaa.


Kakkupohja (halk. 22cm)
5 munaa
2dl sokeria
1 1/4dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita perunajauho, vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää siivilöiden joukkoon hellästi sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa, noin 30-45 minuuttia.

Täyte
8 passionhedelmää
5dl vispikermaa
sokeria
400g tuoreita marjoja (vadelmia ja mansikoita)

Puserra passionhedelmät siivilän läpi, ja laita kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Kuumenna ja anna kuplia, kunnes seos on kiehunut kasaan ja muuttunut jämäkämmäksi, hieman siirappimaiseksi. Laita jäähtymään. Vaahdota kerma ja lisää jäähtynyt passionseos, sekä tarvittaessa sokeria.

Kostutus
n. 2dl maitoa
2tl vaniljasokeria

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta maitoseoksella ja laita passionkermavaahtoa. Lisää päälle tuoreita marjoja. Laita päälle uusi kakkukerros ja toista sama. Muista kostuttaa myös kansi!

Sokerikreemi

150g pehmeää voita
2dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1rkl nestettä (mehua/maitoa)

400g marsipaania

Kuorruta kakku kauttaaltaan tasaiseksi kreemillä. Kauli marsipaani ohueksi levyksi ja siirrä kakun päälle. Tasoita sileäksi ja leikkaa ylimääräinen massa reunoilta pois. 


  

 ONNEA KAIKILLE TÄMÄN VUODEN RIPARILAISILLE!

16 kommenttia:

  1. Tass niin ihania kakkuja! Odotan innolla suklaakakun ohjetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihana kuulla! Suklaakakun ohje on tulossa ensi viikkoon mennessä :)

      Poista
  2. Todella upea ja tyylikäs kokonaisuus, kerrassaan hienot tarjoilut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!Pöydästä on tulossa vielä laajempaa kuvaa muiden tarjoilujen yhteydessä.

      Poista
  3. Onpa varsin ihana asia tuo ystävyys. Varsinkin sellainen mikä kestää monta vuotta. Kakku on kyllä todella kaunis. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ihanaa, kun on ystäviä jotka on tuntenut jo monta vuotta!

      Poista
  4. Tosi komeat yhteensopivat tarjoilut! :)

    VastaaPoista
  5. Kaunis kattaus todellakin! Hienosti kaikki on suunniteltu yhteen :) Minäkin odotan suklaakakun näkemistä!

    VastaaPoista
  6. Ihanan näköisiä herkkuja olet tehnyt! :)

    VastaaPoista
  7. Ihanan näköisiä herkkuja! :) ja hieno blogi!





    Käy kurkkaamassa ;) http://makunautintojamaalta.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  8. Moikka hanna! Mitä luulet, voiko tämmöinen vähän kokemattomampikin leipuri tehdä macaronseja? Toivottavasti, koska haluaisin kokeilla! Oot ilopilleri! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai voi! Ei macaroneja tehdäkseen tarvitse olla ammatilainen, kuka vain voi kokeilla tehdä niitä! Älä kuitenkaan lannistu, jos ei heti ensimmäiseltä yrittämältä onnistu, harjoitus tekee kaikessa mestarin! :)

      Poista