4.11.2013

KOKO SUOMI LEIPOO -OHJELMAN BANAANI-SUKLAAKEIKAUSKAKKU

Moni onkin kysellyt viime tiistain Koko Suomi leipoo -ohjelmassa nähdyn keikauskakkuni reseptiä. Ajattelin laittaa sen teidän lukijoiden pyynnöstä  myös tänne blogiin. Tässä vielä kerran siis herkullisen ja mehevän banaani-suklaakeikauskakun resepti! Voit hyvin valmistaa kakun esimerkiksi pyöreään uunivuokaan ja leikata banaanit haluamallasi tavalla. 



Vuokaan (12x30cm)
50g voita
¾ dl sokeria
n. 5 banaania
n. puolikkaan sitruunan mehu

Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Sulata voi ja lisää sokeri, kaada vuoan pohjalle. Viipaloi banaanit viistottain ja aseta vuokaan. Purista hieman sitruunamehua banaanien päälle. Voit myös sipaista sitruunaa banaanien leikkuupintaan.


Pohja
150g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
2tl vaniljasokeria
½ dl maitoa
1 ¾ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
100g suklaata (tumma-, maito- tai valkosuklaata)

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Rouhi suklaa pieneksi ja lisää taikinaan. Kaada vuokaan banaanien päälle. Paista 175 asteessa, noin 40-50 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Anna levätä vuoassa vähintään viisi minuuttia ennen kumoamista.

Koristeeksi
1dl fariinisokeria
1dl kuohukermaa
0,5dl suolapähkinöitä

Laita kattilaan fariinisokeri ja kuohukerma. Kiehuta n. 10 minuuttia, kunnes seos paksunee. Tee koristeraitoja kinuskista valmiin kakun päälle. Paahda suolapähkinöitä pannulla ja ripottele kakun pinnalle.





52 kommenttia:

  1. Mää rakastan sun blogia. Täällä on niin hyvin- ja paljon ohjeita!!! :) <3

    VastaaPoista
  2. Kylläpäs on kivannäköinen, ja varmasti myös oikein hyvää. En ole ajatellutkaan että banaaneja voisi käyttää noin kakkuun, laitan idean korvan taa.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Banaanit näyttävät kivoilta, kun ne on halkaistu pitkittäin. Toki banaanit voisi leikata myös tavallisesti renkuloiksi, yhtä maistuvaa tämä olisi silti! :D

      Poista
  3. Tykkäsin tästä ohjeesta oikein ja vaikutti niin herkulliselta! Jännä nähdä mitä tämänpäiväisessä ohjelmassa tapahtuu! :)

    VastaaPoista
  4. Tää on niin herkku blogi! :) Mä pidän sulle peukkuja kisassa ja tää on ehdottomasti kokeiltava tämä kakku!!! :D
    Hyvä Hanna!!!

    VastaaPoista
  5. Ihanaa, kun laitoit tämän reseptin tänne! Viime jaksoa katsoessa houkutteli kyllä se sun tekemä kakku - suklaa ja banaani, nam. Nyt pääsee kokeilemaan.

    VastaaPoista
  6. Miten tuo kakku voikin olla noin kaunis :) Mahtava idea nuo banaanit. Kaikki kakun elementit kolahtaa mulle, pohja, banaanit, kinuski ja suolapähkinät :) Kokeiluun menee! Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki kakun pääainekset, eli suklaa, banaani, kinuski ja suolapähkinät tukevat kaikki toisiaan ja täydentävät kokonaisuutta! :)

      Poista
  7. Ui, tuota ajattelin kyllä itsekkin kokeilla! Ja pidän peukut illalla pystyssä, oot mun lemppari :3 Kiva blogi sulla!

    VastaaPoista
  8. Olet ohjemassa ihanan pirteä ja iloinen. Ajattelin kokeilla kakun tekemistä ystäväni syntymäpäiville. Onko kakku parempi tehdä päivää ennen tajoilua vai samana päivänä? Kuinka monelle kakku n. riittää? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku on parhaimmillaan samana päivänä, mutta kyllä se maistuu erinomaiselle myös seuraavanakin päivänä. :) tuon kokoiseen vuokaan tehtynä sanoisin, että n. 8-10 hengelle riittää mainiosti. :)

      Poista
    2. Kiitos noepasta vastauksesta :) Kakku onnistui hyvin ja maistui kaikille!

      Poista
  9. Jos tekee pyöreään vuokaan tai esim. sydämen muotoiseen vuokaan, minkä kokoinen vuoan tulisi olla? Minkä kokoinen tämä sun pitkä vuoka on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun vuokani oli 12x30cm. Uskoisin, että pyöreän vuoan olisi hyvä olla 18-20cm. :)

      Poista
  10. Tämä näyttää paremmalta noin itse tehtynä kuin siinä ohjelmassa. Vaikka kyllä se jo silloinkin vei koko kielen mennessään, nam! Taitaa mennä kokeilulistalle minullakin.
    Hienosti olet pärjännyt leipomisohjelmassa, toivottavasti kilpailet voittajan tittelistäkin. Peukut on koko ajan pystyssä :))

    VastaaPoista
  11. Heii!!
    Oon nyt kattonut kaikki jaksot tosta Koko suomi leipoo ja oo ihan mun lemppari koko ohjelmasta!! Ihanan nauravainen ja sellanen aito. Helppo samaistua :D Oon just tekemässä sun ohjeella suklaakakkua mikä on tuolla alempana, ja so far so good! Mutta halusin kysyä että ku leivot kuitenki jonkun verran, niin ostatko ite aina tarvikkeet? Ite oon 21 vuotias ja oisin vararikossa jos ostaisin aina kaikki roippeet ite :D sen takia onki hyvä aina toteuttaa itteään porukoilla haha!

    T: Emma


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Kiva, että minulla on kannustusjoukkoja! :) Ostan itse aika paljon tarvikkeita, mutta vanhemmat avustavat jonkun verran. Lisäksi synttärit ja joulut on hyviä tavaroiden täydennysaikoja :D

      Poista
    2. Ehdottomasti on! :D Okei kiitos :) En ees ymmärrä miks mua kiinnosti mutta kai se on ku aina ite ajattelee että damnn leipominen on niin hauskaa mutta loppujenlopuks aika kallista!

      Poista
  12. Moi! Tää sun blogi on aivan mahtava! Tykkään tosi paljo lukee tätä :) mä oon kattonu kans ne koko suomi leipoo jaksot,sä oot mun suosikki ;) mut siin viimesimmässä ohjelmassa ku teitte sen sitruuna marenki piirakan nii voisitsä sen ohjeen laittaa tänne blogiin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi hätään ohje löytyy täältä:

      http://www.mtv.fi/ohjelmat.shtml/kotimaiset/koko_suomi_leipoo/reseptit/1809137/tekninen-tehtava-jakso-7-sitruuna-marenkipiiras

      Kiitos toiveesta, kunhan kerkiän, niin voin ilomielin laittaa sitruuna-marenkipiirakan ohjeen tännekin!

      Poista
  13. Herkullisen näköistä ja aika herkullisen kuuloinen yhdistelmä. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näiden raaka-aineiden yhdistelmä toimii oikein loistavasti!

      Poista
  14. oot mun lemppari koko suomi leipoo ohjelmassa koska oot niin pirtee ja aivan ihanan olonen tyyppi! <3
    sää olit nii ihana siinä korvapuusti tehtävässä ku ne tuomarit anto palautetta niistä korvapuusteista ja sää vaa nauroit ihan täysiä :D

    VastaaPoista
  15. Ihana yhdistelmä! <3 Varmasti suussa sulavan hyvää!! :))

    VastaaPoista
  16. http://minunmeidan.blogspot.fi/2013/11/hyvaa-isanpaivaa.html Täällä minun kokemukseni tästä kakusta :) Kiitos herkullisesta ohjeesta!

    VastaaPoista
  17. UUH ihana rakastuin tohone heti ja oli mun mielestä parhain kakku ku katoin <3

    VastaaPoista
  18. Nams, tää on niin herkullisen näkönen, että täytyypä itekkin kokeilla huomenna! (:
    http://lady-annabel.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Tämä on melko yksinkertainen ja nopea valmistaa :)

      Poista
  19. Tänää tuli tämä herkullinen suklaaleivos kokeiltua ja voinpa yllätyksekseni todeta, että onnistui näin alottelevalta leipuriltakin ˆˆ Jännitin etukäteen vaikka kuinka, että tuleekohan tästä mitään, mutta kunnialla selvittiin. Ja herkullista oli! Kiitos ihanasta reseptistä, koko blogista ja siitä, että olit mukana koko suomi leipoo-ohjelmassa ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa, että onnistuit leipomuksessani! MInunkin mielestä tämä on huippuhyvää! Kiitos! :)

      Poista
  20. Ei ne banaanit kyllä asettunut vuokaan niin nätisti kuin näissä kuvissa, mutta oli niin hyvää että vatsa halkeaa kun söi niin paljon kerralla. Ihanan helppo oli kuitenkin tehdä ja oli silti aikas näyttävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku on kyllä näyttävä! Onneksi kakussasi oli maku kohdillaan! :)

      Poista
  21. Hei ! Ajattelin tehdä tätä kakkua 24cm pyöreään kakkuvuokaan, joten pitäisikö ainesten määrää lisätä ja kuinka paljon ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisit tehdä ainakin puolitoista kertasena, niin uskon sen riittävän! Jos haluat ottaa varman päälle, niin tee tuplana :)

      Poista
  22. Nyt on (vihdoin) testattu tämäkin resepti ja ei voi muuta sanoa muutakun että aivan uskomatonta! Jo silloin Koko Suomi Leipoota katsellessa päätin että tämä menee kokeiluun mutta nyt vasta insipiroiduin tekemään. Aivan järjettömän hyvää, ei huhhuh! Niin yltiö tahmeaa ja kosteaa sisältä, aivan täydellistä. Kunnon suklaa-overdose. Varmasti tulee tehtyä uudelleen :)

    Kirjoittelin tästä kuvien kera mun blogiin ja linkkasin sunkin blogin sinne, vilkaise jos kiinnostaa :)

    http://ontheedgeofforever-siru.blogspot.fi/2014/01/the-last-day-of-freedom.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun tulit kertomaan! On aina mukavaa kuulla kommentteja omista resepteistä :)! Tämä on niin hyvää! :D

      Poista
  23. Sain viimein kokeiltua keikauskakkuasi ja kyllä se meinasi kielen upottaa mennessään. Todella hyvää ja kosteaa :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun innostuit kokeilemaan tätä! Ja mahtavaa kuulla, että kakku oli maistuvaa! :)

      Poista
  24. Minäkin liityn kaakkusen kehujiin, oikein hyvää, mehevää ja kerrassaan herkullista! Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mukavaa kun näin moni on innostunut kokeilemaan tätä ja vieläpä onnistuneesti! :)

      Poista