7.10.2015

MARJA-VALKOSUKLAAMUFFINSSIT

Nämä muffinssit maistuvat takuulla jokaiselle! Marjoista mehevyyttä, valkosuklaasta makeutta ja murupäällisestä rapeutta, ihan täydellistä!  Ja muuten, tuon murupäällisen voi lisätä melkeinpä kaikenlaisiin muffinsseihin, suosittelen kokeilemaan! Säilytä valmiit muffinssit huoneenlämmössä esimerkiksi kuvulla peitettynä, jotta mehevyys säilyy. Liput viini, ruoka ja hyvä elämä -tapahtumaan on nyt arvottu ja voittajaan on otettu yhteyttä henkilökohtaisesti!


MURUSEOS
25g normaalisuolaista voita
0,5dl vehnäjauhoja
2rkl kaurahiutaleita

MUFFINSSITAIKINA (noin 12 muffinssia)
150g valkosuklaata
2 kananmunaa
1,5dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
0,75dl maitoa
0,5dl rypsiöljyä
100g (pakaste)vadelmia
100g (pakaste)mustikoita

Aloita valmistamalla muruseos. Laita kaikki ainekset samaan kulhoon. Nypi sormilla voi, vehnäjauho sekä kaurahietaleet murumaiseksi seokseksi. Seoksen kuuluu olla kuivaa! Siirrä sivuun muffinssitaikinan valmistuksen ajaksi.

Valmista seuraavaksi muffinssitaikina. Pilko valkosuklaa paloiksi ja siirrä syrjään odottamaan. Palat saavat jäädä melko suuriksi. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauho, suola ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi seos muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen maidon ja öljyn kanssa. Lisää lopuksi joukkoon marjat ja valkosuklaapalat kevyesti nuolijalla nostellen. Voit säästää osan marjoista ja suklaapaloista muffinssien pinnalle lisättäväksi. Pakastemarjat on hyvä laittaa jäisinä taikinaan! 

Aseta paperiset muffinssivuoat muffinssipellille. Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin jättäen hieman kohoamisvaraa. Lisää muffinssien päälle loput marjat ja suklaapalat. Lisää päälle myös aikaisemmin valmistettua muruseosta. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia, riippuen muffinssien koosta. Muffinssit ovat valmiit, kun kokeilutikkuun ei jää taikinaa. 





4 kommenttia:

  1. Nam! Nämä näyttää herkuilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli herkkua! Muffinssit ovat kivaa vaihtelua kuppikakuille!

      Poista
  2. Kauran kanssa samaa mieltä! Näitä pitää kokeilla. Äänestin blogiasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna kommentistasi! Tuu kertomaan mitä tykkäsit, kun olet kokeillut näitä :)

      Poista