1.11.2015

PARHAAT PINAATTILETUT OHRAJAUHOISTA

Ohrajauho antaa lisämakua pinaattiletuille, eikä siitä varmasti mitään haittaakaan ole, että suurin osa valkoisista vehnäjauhoista on korvattu hieman terveellisemmällä vaihtoehdolla. Taikinaan tulee kuitenkin hieman vehnäjauhoja, sillä sen avulla valmiit letut pysyvät paremmin koossa (voit toki korvata loputkin vehnäjauhot ohrajauhoilla, mutta tuolloin lettujen paistaminen saattaa olla hieman hankalampaa). Pinaattilettuihin kannattaa ehdottomasti käyttää mahdollisuuksien mukaan tuorepinaattia maun vuoksi. Parasta pinaattiletuissa muuten on se, että näitä voi syödä niin aamu- ja iltapalaksi sekä suurenpaan nälkään esim. pastasalaatin kanssa! Kyllä itse tehdyt voittaa mennen tullen kaupan valmiit!

PINAATTILETUT (alkuperäinen ohje Liperin Myllyn ohrajauhopaketin kyljestä. Alla oma versioni)
300g pakaste- tai tuorepinaattia
1 litra maitoa
2 kananmunaa
0,5tl suolaa
3,5dl ohrajauhoja
1dl vehnäjauhoja
2rkl voisulaa

voita paistamiseen

Esivalmistele pakastepinaatti. Ota pakastepinaatit sulamaan hyvissä ajoin. Valuta ja painele ylimääräiset nesteet pois sulaneista pinaateista. 

tai 

Esivalmistele tuorepinaatti. Kiehauta vesi ja kaada se siivilässä olevien pinaatinlehtien läpi. Valuta ja painele sitten ylimääräiset nesteet pois pinaateista. Siirrä valutetut pinaatit leikkuulaudalle ja hakkaa veitsellä pinaatinlehdet hienoksi. 

Valmista taikina. Sekoita vispilällä kaikki ainekset hyvin keskenään lukuunottamatta pinaattia.  Lisää pakaste- tai tuorepinaatti vasta viimeiseksi. Anna taikinan turvota noin 2 tunnin ajan. Paista pinaattiletut pannulla voissa. Herkuttele puolukkahillon kera! 

















































Ainiin! Eilen vietettiin Indiedaysin Blog Awards -gaalaa, josta kotiintuomisina oli ruokablogien 3. sija! ♥



4 kommenttia:

  1. Itsetehdyt pinaattiletut ovat kyllä herkkua :) Omiini laitan täysjyväruisjauhoa ja täysjyvävehnäjauhoa - toimii! Pitää testata joskus tuota ohrajauhoversiotakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos kommentistasi! Tuo ruisjauho kuulostaa kivalta idealta. Ja kiitti muuten vinkkauksesta, sillä tuon mun ohjeen vaaleat vehnäjauhot voisi korvata tuolla täysjyvävehnäjauholla! Pitääkin testata! :)

      Poista
  2. Voi miten herkulliselta näyttää!

    VastaaPoista