25.9.2016

NUTELLA BROWNIES (leivontavideo)

Huomasitteko jo edellisen postauksen täydellisistä minibrowniesta? Vihjailin siinä Nutellaisten brownien teosta ja pakkohan mun oli sitä kokeilla. Voitteko kuvitella miten täydellinen yhdistelmä on Nutella ja brownie? Brownien sisus on jo itsessään tahmeaa ja valuvaa, nutella yhdistettynä siihen, niin saa tuplasti tahmeutta ja mehevää sisusta! Ei huonompi juttu lainkaan <3

Kuvat ja video puhukoon puolestaan. Niin, ja tämä ei ole niin äkkimakeaa mitä voisi kuvitellä, vähensin nimittäin taikinasta sokerin määrää Nutellan vuoksi :)






POHJA (vuoka 20x30)
150g normaalisuolaista voita
125g tummaa suklaata
2 munaa
1,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

noin purkillinen Nutellaa (400g)

Valmista brownie: Laita pilkottu voi ja paloiteltu suklaa kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa ja voi on sulanut ja seos on tasaista. Ota kattila pois liedeltä. Lisää sokeri joukkoon. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.  Lisää munat yksitellen käsivispilällä sekoittaen. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Lisää taikinan joukkoon ja sekoita hyvin. 

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20x30). Lusikoi Nutellasta isohkoja nokareita taikinan päälle.Paista 175 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia. Toisissa uuneissa jopa 17 minuuttia voi olla tarpeeksi. Brownie saa olla pinnalta kiinteä, mutta sisus taikinamaista ja valuvaa uunista otettaessa, jotta se pysyy mehukkaana ja pehmeänä. Anna valmiin brownien jäähtyä  huoneenlämpöiseksi vuoassaan. Siirrä sen jälkeen vielä jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.








1 kommentti:

  1. Moikka. Kannataako tässä käyttää tummaa kakao jauhetta?

    VastaaPoista