13.9.2016

OMENAINEN BRITAKAKKU

Halusin kokeilla valmistaa omena-britakakkua, sillä ajatus kirpeästä omenasoseesta mehevän pohjan ja makean marengin kanssa oli niin houkuttava, etten voinut jättää kokeilua toiseen kertaan. Lopputuloksena oli juurikin tuo makean ja kirpeän täydellinen liitto, tätä teidän on kokeiltava! Linkitän tähän myös perinteisen marjaisen britakakun reseptin, jos joku innostuu kokeilemaan sitäkin.

Tein britakakun pienempään uunivuokaan, halutessasi voit tuplata ainekset pellilliseen. Käytin omeansoseena itse tehtyä mikrossa valmistettavaa omenasosetta, joka on ihan yksi mun lemppareista. Kakku on ehdottomasti parhaimmillaan heti valmistuksen jälkeen, sillä huoneenlämpöisenä pohja on täydellisen mehevä ja kostea, kun taas jääkaapissa pohjasta tulee hiukan tiiviimpi. Lisäksi täyte kostuttaa marenkipinnan melko nopeasti, jolloin rapeus katoaa.



POHJA (vuoka 20x30cm tai hiukan isompi)
150 g voita
1,5 dl sokeria
3 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa

MARENKI
3 valkuaista
1,5dl sokeria

TÄYTE
2 dl vispikermaa 
vaniljasokeria
tomusokerilla
200 g omenasosetta (itse tehty)

Valmista pohja: Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon koko ajan vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe sekä vaniljasokeri. Lisää ne vuorotellen taikinan joukkoon maidon kanssa. Vuoraaa uunivuoka (20x30cm) leivinpaperilla. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Siirrä syrjään ja valmista marenki.

Valmista marenki: Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen pienissä erissä valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää. Levitä valkuaisvaahto taikinan päälle vuokaan. Paista 175-asteissa uunissa noin 35-45 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja marenki kauniin vaaleanruskea ja rapea. Suojaa tarvittaessa pintaa leivinpaperilla liiallisen tummumisen estämiseksi. Anna valmiiden pohjien jäähtyä.

Kokoa kakku: Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla ja tomusokerilla. Leikkaa pohja keskeltä kahtia, levitä toisen pohjan päälle puolet kermavaahdosta ja puolet omenasoseesta. Nosta sitten varovasti toinen pohja päälle. Lisää loppu kermavaahto ja omenasose. Kakku on parhaimmillaan heti herkuteltuna!





2 kommenttia:

  1. Brita on tosi hyvää, herkullisen näköinen. Toisessakin blogissa jo ihastelin omppoista versiota. Pitää kyl itsekin testata, kun nyt niitä kerta on saatavilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä, kun tosiaan kotimaisia omppujakin on saatavilla :) on kyllä hyvää!

      Poista