20.9.2016

NOPEAT MINIBROWNIET

Tein mun luottoreseptillä browniet tällä kertaa muffinssivuokiin. Paistoaika melkein puolittui verrattuna isompaan browniehen, ei huonompi juttu ollenkaan :) Reseptiin et tarvitse lainkaan sähkövatkainta tai mitään muutakaan ihmeellistä. Epäonnistumisen vaaraa ei oikeastaan ole, kunhan uskallat ottaa browniet uunista tarpeeksi aikaisin. Browniet ovat valmiit pinnan ollessa kiinteä, mutta sisuksen ollessa vielä aivan valuva. Ja paista mieluummin pari minuuttia liian vähän kuin liikaa, sillä jääkaapissa taikina kuitenkin jähmettyy hiukan keskeltä. Sitä paitsi, muffinssivuoista löysääkin taikinaa on helppo lusikoida. 

Vein nämä tuliaisiksi kaverilleni ja kaikki rakastivat näitä. Herkuteltiin nämä tuoreiden vddelmien ja vaniljajäätelön kera. En oikeasti muistanutkaan miten täydellisiä browniet voikaan olla. Mulla on seuraavaksi suunnitelmissa kokeilla Nutella-brownieta, slurps! Mukavaa viikkoa kaikille!



POHJA (10-12 kpl)
150g normaalisuolaista voita
125g tummaa suklaata
2 munaa
2,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

KORISTEEKSI
tuoreita vadelmia

Valmista browniet: Laitta pilkottu voi ja paloiteltu suklaa kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa ja voi on sulanut ja seos on tasaista. Ota kattila pois liedeltä. Lisää sokeri joukkoon. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.  Lisää munat yksitellen käsivispilällä sekoittaen. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Lisää taikinan joukkoon ja sekoita hyvin. Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipellin koloihin. Täytä vuoat puolilleen taikinalla.

Paista 175 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Browniet saavat olla keskeltä taikinamaista ja valuvaa uunista otettaessa, jotta ne pysyy mehukkaana ja pehmeänä. Anna valmiiden brownien jäähtyä  huoneenlämpöiseksi. Siirrä sen jälkeen browniet vielä jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

Viimeistele vadelmilla ja herkuttele jäätelön kanssa.









4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. No niimpä! :) mulla täällä kohta testissä nutellaversiot.

      Poista
  2. Heippa! Sopiiko suklaaganachen valmistaminen myös vähän ''aloittelevammalle'' leipurille? Onko siinä ns. asioita, jotka voivat mennä pahastikin pieleen tai jossa tarvitsee olla erityisen tarkkana? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymyksestäsi :)
      Suklaaganache sopii alottelijoille, se ei ole vaikea tehdä, uskoisin sinun onnistuvan siinä.

      Alla pari vinkkiä vielä:
      -Rouhi suklaa pieneksi, jotta kuuma kerma sulattaa varmasti suklaan, eikä joukkoon jää paloja.

      -kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen, eli siihen kohtaan kun kerma hieman höyryää, muttei aivan kupli vielä.
      -Kaada kuuma kerma parissa erässä suklaarouheen päälle välillä sekoitellen.

      Tärkeintä on se, ettei suklaa pääse palamaan ja muuttumaan kokkareiseksi liian kuuman kerman vuoksi.

      Jos haluat kysyä lisää, niin laita viestiä. Vastaan mielelläni :) Tässä vielä linkki suklaaganache postaukseeni: http://www.unelmaaleipomassa.com/2015/05/monipuolinen-suklaaganache.html?m=1

      Poista